Deze Kaas Frikandellen maak je met onze Frikandellen Kruidenmix.
Haal lekker in huis en maak met dezelfde kruidenmix normale frikandellen, frikandellen burgers en gehaktballen met frikandellensmaak.
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd het precieze aantal grammen van de kippendijen en speklappen in hele kleine blokjes met een Koksmes. Doe vervolgens in de foodprocessor. Zorg ervoor dat je een krachtige foodprocessor hebt die vlees aan kan. Zet de processor aan en mix helemaal fijn. Voeg de Frikandellen Kruidenmix en paneermeel toe. Zet de foodprocessor weer aan zodat alles goed verdeeld is. Snijd kaas in hele kleine blokjes en meng het met een spatel door het vlees.
Stap 2
Deel het vlees in negen delen (+/- 93 gram per frikandel). Maak er ballen van en leg op een snijplank. Geef de ballen de vorm van een frikandel door het uit te rollen met je handen. Zorg voor een breedte van ongeveer 18 centimeter.
Stap 3
Leg elke Kaas Frikandel aan de voorkant van een stukje vershoudfolie. Sla de folie over de frikandel en rol door. Draai de uiteindes van de vershoudfolie naar elkaar toe. Zo krijg je mooi gevormde frikandellen.
Stap 4
Verwarm een pan water tot 70 graden. Laat de frikandellen 15 minuten in het water badderen (hierna kan je ze eventueel ook invriezen en later afbakken). Zet ondertussen de friteuse aan op 175 graden. Verwijder de folie en frituur de Kaas Frikandellen in circa 2 minuten bruin.
Ingrediënten
Voor 9 Kaas Frikandellen
Kaas Frikandellen
- 400 gram kippendijen
- 250 gram speklappen
- 125 gram belegen kaas
- 50 gram paneermeel
- 16 gram Frikandellen Kruidenmix
Benodigdheden
- foodprocessor (sterke kwaliteit)
- friteuse
- frituurolie
- vershoudfolie
- weegschaal
- Snijplank
- SterkInDeKeuken Spatels