Skip to main content

8x shotjes drank (maar dan écht lekker)

Shotjes drank, daar zijn wij niet vies van. Nou ja, de shotjes die ons meer doen denken aan een slok benzine, die slaan we liever over. Want waarom zou je, als je ook lékkere shots kunt doen? Deze 8 shotjes drank zijn absoluut geen straf. Recept nummer 5 is onze favoriet!

8x shotjes drank

De start van een goede avond stappen, een neutje bij de koffie tijdens een gezellig diner of een afzakkertje na een feest… Met deze 8 lekkere recepten voor shotjes drank kan ‘t allemaal.

1. Split Shotjes

Dit shotje drank is precies zoals een Split-ijsje: fris, zoet en romig tegelijk. Dat krijg je voor elkaar met verse sinaasappelsap, slagroom en… Licor 43! Ja echt, met deze likeur krijg je het echte Split-effect.

2. Nutella Shots

Maak de Nutella Shots op eigen risico, want ze zijn eigenlijk véél te lekker. Wat je nodig hebt voor dit spectaculaire neutje: vodka, Baileys, ijs, Nutella en wat gezellige sprinkles. Lekker zoet, maar toch met een stevige kick.

3. Verjaardagscocktail (kan ook als shotje)

Dit drankje bedachten wij eigenlijk als cocktail, maar dit recept doet ‘t ook erg goed als shotje. In plaats van in één groot glas, verdeel je de drank dus over een aantal kleinere shotglaasjes. Daar is dit feestelijke verjaardagsdrankje sterk genoeg voor. Deze mix bevat naast fris aardbeienijs namelijk Baileys, aardbeienlikeur én vodka.

4. Zelfgemaakte Limoncello

Eén van onze favoriete likeurtjes, dat is zonder twijfel limoncello. Zo lekker fris, sterk en puur van smaak. Dit citruslikeurtje heeft eigenlijk maar weinig nodig, zeker als je ‘m zelf maakt. Wij leggen je uit hoe je dat doet. En nee, lastig is het niet, maar je hebt er wel wat geduld en tijd voor nodig.

5. Stroopwafel Shotjes

Dan gaan we meteen door naar onze ultieme favoriet: Stroopwafel Shotjes. Als echte Gouwenaren moesten we natuurlijk wel een lekker drankje bedenken met ons favoriete koekje. Schandálig lekker, al zeggen we het zelf. Heb je ergens stroopwafellikeur weten te bemachtigen? Dan moet je dit shotje zeker eens maken.

Je hebt deze shots misschien al voorbij zien komen op Instagram, Facebook & TikTok! Volg je ons daar al?

6. Zelfgemaakte Baileys

Baileys behoort ook tot onze lievelingsdrankjes met alcohol. Dit romige goedje heeft eigenlijk geen opsmuk meer nodig om er lekker van te nippen. En wist je dat je het dus ook prima zelf kunt maken met room, gecondenseerde melk, whiskey en een paar smaakmakers? Aanrader!

In plaats van in shotglaasjes, kun je het ook serveren als over the top Baileys Popcorn Milkshake!

7. Zelfgemaakte Advocaat

Hét drankje van de paasdagen: advocaat! Dit dikke, bijna vla-achtige gele drankje is gemaakt op basis van eieren. Het goede nieuws: dat kan je zelf ook! Ons recept voor Zelfgemaakte Advocaat is al jaren ontzettend populair. Maak een grote fles, schenk het in kleine shotglaasjes en… geniet!

8. Kruidnoten Cocktail (kan ook als shotje)

We sluiten de lijst met shotjes af met een drankje dat het juist tijdens de gure wintermaanden extra goed doet, namelijk eentje met kruidnoten! De Kruidnoten Cocktail die we bedachten (en al meerdere keren op tafel hebben getoverd) kun je ook serveren als shotjes. Voeg gerust een beetje meer crèmelikeur of jenever toe voor een extra sterk shotje.

Proost!

Ze zijn alle 8 even heerlijk, maar toch even een disclaimer: probeer deze 8 shotjes niet allemaal op dezelfde avond 😉 Liever een avondje geen alcohol maar wel zin in een spectaculair drankje? Dan valt deze verfrissende Home Made Ice Tea Green vast in de smaak. Of duik in ons archief vol lekkere dranken, hapjes en meer.

Inspiratie nodig voor meer té lekkere recepten? Bekijk onze kookboeken: