Skip to main content

Sour Cream & Onion Dip is afgeleid van de Sour Cream & Onion chips, die lichtgroene zak van Lays. De dip is vooral lekker met een zak Bugles, vers afgebakken brood of knapperige toastjes. Superleuk natuurlijk bij een borrel. Iedereen zal vragen hoe je aan deze dip komt. Hoe tof is het, als je dan kan zeggen dat je het zelf gemaakt hebt?

Elke dinsdag maken we een nieuwe dip. Denk bijvoorbeeld aan zelfgemaakte Heksenkaas, Gelaarsde Kat Dip of deze heerlijke Paprika Feta Dip. Volg ons vandaag nog op InstagramFacebookPinterestYoutube of TikTok en dan zien we je weer bij de volgende Dinsdag Dip!

De dip is 2 dagen houdbaar in de koelkast. Na een paar uur is de dip het lekkerst, dan zijn de smaken goed ingetrokken.

Bereidingswijze

Stap 1
Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel de knoflooktenen en snijd ragfijn met een koksmes. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin 2 minuten de ui en de knoflook. Breng op smaak met honing en laat op lage temperatuur 10 minuten stoven.

Stap 2
Was de bosui onder stromend water. Snijd vervolgens in ringen. Doe roomkaas en zure room samen in een bakje. Meng het goed door elkaar. Voeg de helft van de bosui en de helft van de gebakken ui toe. Meng door elkaar met een kleine pannenlikker.

Stap 3
Doe de Sour Cream Onion Dip in een mooi schaaltje. Breng op smaak met peper en zout. Maak de dip af met de resterende bosui en de gebakken uien. Serveer de Sour Cream Onion met Bugles chips.

Ingrediënten

Voor 1 schaaltje Sour Cream & Onion Dip (+/- 300 gram)

Sour Cream & Onion Dip
  • 125 milliliter zure room
  • 100 gram roomkaas
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zak Bugles
  • peper
  • zout
Benodigdheden