Skip to main content

Ingrediënten

Voor 6 Kaassoufflés

Kaassouffles
  • 150 gram jonge kaas
  • 75 gram paneermeel
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • chilisaus (optioneel)
  • snuf peper
  • snuf zout
Benodigdheden

Bereidingswijze

Zelf Kaassouffles maken is echt easy peasy! Wist jij overigens dat kaassoufflés gemaakt zijn van bladerdeeg? Superleuk om te maken net zoals onze andere snackrecepten: zelfgemaakte McNuggets, Frikandellen, Chicken Sensation en nog veeeeeel meer.

Vind je onze recepten leuk? Bekijk dan zeker eens kookboek ‘Echt kei lekker!’  waar ook deze Kaassouffles in staan. Het boek staat bomvol met recepten die je met trots op tafel kan zetten voor familie en vrienden!

Stap 1
Verwarm de friteuse voor op 170 graden.

Stap 2
Snijd van het blok kaas een soort frietjes (gebruik hiervoor een scherp koksmes). Zorg ervoor dat je er minimaal twaalf hebt.

Stap 3
Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer. Verwijder het papiertje. Als je goed kijkt, dan zie je een iets wittere kant en een minder witte kant. Op de witte kant zit wat bloem. Dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet plakt aan je snijplank. Leg de plakken daarom op deze kant. Snijd de plakken doormidden, maar eigenlijk mag je net iets uitwijken naar links. We leggen straks uit waarom.

Stap 4
Neem twee stukken kaas en leg op het smallere bladerdeeg. Leg over de kaas de bredere plak (bloemkant naar boven). Zoals je ziet vallen de twee plakken bladerdeeg precies op elkaar omdat het bovenste plakje bladerdeeg eerst over de kaas heen moet. Druk de randen in elkaar met een vork.

Stap 5
Neem twee ruime schalen. Doe in één schaal paneermeel met peper en zout. In de andere doe je geklutst ei. Haal de kaassoufflés eerst door het ei en vervolgens door de paneermeel.

Stap 6
Frituur de kaassoufflés in 3 minuten goudbruin, draai halverwege de baktijd om met een vork. Ons advies is om erbij te blijven en goed te kijken en te luisteren. Zo voorkom je dat de zelfgemaakte kaassoufflés openbarsten. Serveer eventueel met chilisaus. Kortom: Zelf Kaassoufles maken is dus helemaal niet moeilijk!