Welke kruiden in pompoensoep? We weten niet hoe het met jou zit, maar wij kunnen maar weinig voordelen bedenken aan de herfst. Behálve pompoen. Die vind je nu eenmaal het makkelijkst en lekkerst in het najaar. Eén van onze lievelingsrecepten hiermee is pompoensoep. Lekker zoet en kruidig en perfect als vullende maaltijd. Benieuwd welke kruiden je daar het beste aan toevoegt? Wij zetten ze op een rij.

Welke kruiden in pompoensoep?
Kruiden zijn essentieel om de smaak van pompoen beter naar voren te brengen. Zonder kruiden is het prima, mét is het fantastisch. Deze kruiden gaan goed samen met pompoen:
Tijm – Voeg verse of gedroogde tijm toe voor een Italiaanse touch en een aarde smaak.
Rozemarijn – Rozemarijn is ook een goede aanvulling. Het heeft een sterke smaak, tikkie fris, en geeft je pompoensoep echt diepte.
Kerriepoeder – Een hele andere warme en kruidige smaak krijg je juist weer met kerriepoeder. Dat maakt het juist wat oosters.
Gember – Met verse gember of gemberpoeder geef je de soep frisheid en scherpte. Je moet er wel van houden!
Paprikapoeder – Deze subtiele smokey smaak past mooi bij het zoete van de pompoen.
Nootmuskaat – Net als pompoen, is nootmuskaat echt iets voor herfstige gerechten. Lekker warm en kruidig en een goede match met zoet.
Hot & Spicy Kruidenmix – Pompoensoep kan wat vlak zijn, maar met een pittige kruidenmix los je dat al snel op. Gebruik onze eigen kruidenmix (aanrader!) of iets anders pittigs, zoals verse rode peper of chilivlokken.
Zout – Natuurlijk kan een grote snuf zout niet ontbreken. Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar door zout toe te voegen, wordt de soep ook zoeter!
Leestip: Welke kruiden in tomatensoep?
Welke ingrediënten heb je nog meer nodig voor pompoensoep?
Naast kruiden, heb je nog een aantal ingrediënten nodig voor lekkere pompoensoep. We zetten ze voor je op een rij.
Pompoen – Goh! Gebruik het liefst flespompoen. Die zien er wat minder leuk uit dan de typische halloween-pompoenen, maar ze zijn echt veel lekkerder!
Ui en knoflook – Ook dit zal geen verrassing zijn. Het is een goede basis voor zo’n beetje iedere soep.
Groentebouillon – Dit zorgt ervoor dat de soep veel smaak krijgt zonder dat het overheerst.
Room – Het hoeft niet, maar met een scheut kookroom of slagroom maak je pompoensoep lekker zacht en smeuïg.
Tip: gebruik een siliconen soeplepel om de soep te roeren en netjes en hygiënisch te serveren. Bang voor oranje spetters op je kleding? Trek dan gewoon een kookschort aan!
Lekker bij soep
We zeiden het al in de introductie: van pompoensoep kun je heel makkelijk een vullende maaltijd maken. Serveer er lekker brood bij om in de soep te dippen, of maak een van deze 12 snacks en bijgerechten voor bij soep!
Volg je ons al op Instagram, Facebook en TikTok? Daar delen we nog meer handige tips en inspiratie!