Skip to main content

Limoncello Cava Sangria

By 15 september 2022Dranken

Bereidingswijze

Na Licor 43 Sangria en Piña Colada Sangria hebben we nu ook Limoncello Cava Sangia! Dit keer gebruiken we ingevroren fruit zodat het fruit kan dienen als ijsblokjes. Win-win situatie dus! Onze Zelfgemaakte Limoncello is afgelopen weekend helaas opgegaan door een iets te enthousiast avondje met vrienden. Dus wij gebruiken in deze video eentje van de slijterij. Voor de beste smaak gebruik je natuurlijk Zelfgemaakte Limoncello!

Ben je benieuwd naar meer dranken of cocktails van ons? Bekijk dan eens onze kookboeken. Hierin staan zoete en hartige recepten afgewisseld met heerlijke warme en koude drankjes. In de kookboeken ‘50x Onweerstaanbaar’ en ‘Elk recept een feestje!’ staan de eerdergenoemde sangria’s. Bekijk de kookboeken hier.

Stap 1
Schil met een dunschiller de citroen. Snijd de schillen in de vorm van surfplanken. Leg ze verticaal voor je neer. Snijd aan de rechterkant (in het midden) twee driehoekjes uit de schil zodat je een soort ‘M’ krijgt. Maak vervolgens aan de onderkant een snede schuin omhoog. Linksboven doe je hetzelfde. Schuif de twee snedes in elkaar en zet met behulp van de ‘M’ op de rand van het glas. Steek er topjes munt in. Tip: bekijk gewoon de video en dan begrijp je deze stap meteen! 🙂

Stap 2
Plop de kurk van de Cava en schenk in de karaf. Doe het bevroren fruit erbij. Maak de Limoncello Cava Sangria af met sinaasappelsap, ananassap en limoncello. Vul de karaf aan met ijsblokjes.

Stap 3
Roer de Sangria goed door met een bar lepel. Dit is een lange lepel waarmee je het geheel van onder tot boven goed kan mengen. Serveer de Limoncello Cava Sangria in wijnglazen.

Ingrediënten

Voor 1 karaf Limoncello Cava Sangria

Sangria
  • 750 milliliter cava (of prosecco/champagne)
  • 375 milliliter (zelfgemaakte) limoncello
  • 300 gram diepvries aardbeien
  • 200 milliliter ananassap
  • 200 milliliter sinaasappelsap
  • 150 gram diepvries ananas
  • 1 bos munt
  • 1 citroen
  • ijsblokjes
Benodigdheden
  • bar lepel (lange lepel)
  • dunschiller
  • karaf
  • wijnglazen