Skip to main content

Wat is het verschil tussen bruine en witte eieren?

Wat is het verschil tussen bruine en witte eieren? Grote kans dat je je dat wel eens hebt afgevraagd toen je met een volle boodschappenkar voor het eierenschap van de supermarkt stond. Het aanbod is er enorm, met veel verschillen in vorm, prijs, kwaliteit, keurmerken en dus ook: kleur. Maar is er eigenlijk wel een verschil tussen de bruine en witte eitjes? Wij leggen het uit!

Wat is het verschil tussen bruine en witte eieren?

Witte en bruine eieren

In de meeste supermarkten vind je bruine én witte eieren. Veel mensen denken dat bruine eieren de meest natuurlijke en ‘echte’ eieren zijn. Die zijn populairder en dus ook duurder.

De kleur van het ei hangt samen met het ras van de kip. Het ras zie je onder andere aan de kleur van de kip en van hun oorlelletje. Over het algemeen leggen bruine kippen met rode oorlellen bruine eieren. Witte kippen met witte oorlellen leggen witte eieren.

Leestip: Hoelang moet een ei koken voor het lekkerste zacht-, medium- of hardgekookte eitje?

Wat is het verschil tussen witte en bruine eieren?

Er is geen verschil tussen witte en bruine eieren, behalve de kleur van de schil. Ook zijn witte eieren dus iets goedkoper dan bruine eieren. Beide soorten hebben dezelfde smaak en kwaliteit.

3x recepten met ei

Neem de volgende keer dat je in de supermarkt staat dus gerust een doosje witte eieren mee. Ze zien er misschien wat minder klassiek uit, maar daar proef je niks van. Maak bijvoorbeeld één van deze recepten:

Leestip: 21x hapjes voor Pasen

Wil je meer lekkere recepten (met of zonder ei)? Duik in ons receptenarchief of volg ons op Instagram, Facebook & TikTok. Daar delen we ook nog meer recepten & handige kooktips! Ben je gek op onze recepten? Haal onze kookboeken in huis: