Skip to main content

Pasen hapjes: 21x de lekkerste snacks

Ga dit jaar eens voor hapjes met Pasen! Een hele tafel vol, zodat er hartige en zoete keuze genoeg is voor iedereen. Want een brunch of paasontbijt met de familie is hartstikke leuk, maar de hardgekookte eitjes, afbakcroissants en glazen versgeperste sinaasappelsap – die kennen we nu wel. Met deze 21 hapjes voor Pasen maak je absoluut indruk!

21x Pasen hapjes

Waar een tafel vol hapjes voor Pasen aan moet voldoen? Afwisseling. Tussen zoet, zout, hartig, fris, hard en zacht. En de hapjes mogen ook best een beetje fleurig zijn: het is het begin van de lente en dat moet gevierd worden!

1. Geraspt Eitje Op Toast

Oké oké, het is Pasen dus een ei hoort erbij! Maar een beetje creativiteit is vast welkom. Leuk idee: rasp je gekookte ei eens! Ja, echt waar: dat kan! Het resultaat is een heerlijk luchtig, fluffy eimengsel dat er ook nog eens indrukwekkend uitziet op een broodje met andere toppings.

2. Banaan Poffertjes

Het leuke van een Paastafel vol hapjes, is dat je van heel veel dingen kunt proeven. Dan zijn dit soort kleine hapjes heel erg welkom! Deze banaanpoffertjes zijn klein, lekker luchtig en zoet door de banaan. In de binnenkant van de poffertjes zit een leuke verrassing… 😉

3. Salami Hapjes

Nog iets wat niet kan ontbreken op de lunch-, brunch- of ontbijttafel met Pasen: bloemen! Deze Salami Hapjes ruiken misschien niet naar roosjes, maar zo zien ze er wel uit. Voor deze makkelijke hapjes heb je bovendien maar 4 ingrediënten nodig!

4. Croissant Wafels

Oef, wil je je vrienden of familie écht iets lekkers voorschotelen? Zet dan deze Croissant Wafels op tafel. Met een wafelijzer, een rol croissantdeeg en een aantal lekkere toppings, kom je een heel eind.

5. Zelfgemaakte Advocaat

Als er één geschikt moment is om een neutje advocaat in te schenken, dan is het wel Pasen! Maar wist je dat je advocaat ook prima zelf kunt maken? Je hebt er véél eieren voor nodig en een beetje geduld, maar lastig is het niet. En de smaak… in één woord: geweldig.

Tip: je gebruikt voor dit recept alleen de eidooiers. Gooi het eiwit niet weg, dat komt juist heel goed van pas bij veel andere recepten. Bijvoorbeeld bij tip 12 en 21 hieronder!

6. Limoncello Kwarktaart (het ultieme hapje voor Pasen)

Een fris taartje, daar zegt niemand nee tegen. Voor deze Limoncello Kwarktaart kan iedereen vast nog wel een plekje vrijmaken na de borrel, high tea of brunch. Extra Paaspunten voor de paasbokkenpootjes (je weet wel: bokkenpootjes gedipt in gekleurde chocolade) die je gebruikt voor de bodem.

7. Zelfgemaakte Scones

Een brunch zonder scones? Dat is geen brunch 😉 Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is natuurlijk veel leuker én lekkerder. Deze luchtige broodjes zijn fris door het gebruik van kwark en hebben een hartige, cheesy touch.

8. Flammkuchen met Asperges

Het is nog een béétje aan de vroege kant voor Hollandse, verse witte asperges, maar het kán al wel! En met deze Flammkuchen met Asperges kun je het lenteseizoen perfect aftrappen! Extra lekker met zoute Serranoham.

9. Cinnamon Roll Wentelteefjes

Een heerlijke combinatie die ook heel makkelijk is om te maken: Cinnamon Roll Wentelteefjes. Deze rolletjes hebben iets van beiden: ze zijn gemaakt van brood gewenteld in melk en ei, opgerold en bestrooid met lekker veel kaneelsuiker én glazuur.

10. Bananen Sushi

Houd je bezoek wel van een gek gerechtje? Dan zit je goed met deze Bananen Sushi. Geen zorgen: er komt geen sojasaus of zeewier aan te pas. Voor dit recept rol je bananen op in dunne pannenkoekjes. Snijd je die in stukjes, dan is het net sushi.

11. M&M Crispy Fudge

Een lekkere kleurige snack voor de liefhebbers! Wat je nodig hebt? Gecondenseerde melk, M&M’s (die crispy balletjes in de blauwe zak) en witte chocolade. Dat is het! Deze fudge is trouwens heel machtig, dus maak niet te veel. Of geef iedereen een stukje mee naar huis, nog beter.

12. XXL Macaron

Ken je die kleine, bolle koekjes, op elkaar gedrukt met een zoete vulling in het midden? Dat zijn macarons! Deze chique koekjes bestaan in alle kleuren en smaken en ze zijn héérlijk luchtig. Deze XXL Macaron is net iets makkelijker om te maken en je kunt ‘m zelf een kleur naar wens geven. Snijd ‘m aan tafel pas aan, wel zo leuk!

13. Brie uit de Oven

Een lekker warm hapje voor iedere gelegenheid, dat is deze Brie uit de Oven. Bak het stukje kaas kort in de oven, zodat de binnenkant lekker zacht wordt. Wij topten de brie af met rozijnen, honing en pistachenootjes. Lepel de zachte kaas op met knapperige toastjes.

14. Pannenkoeken Tiramisu Taart

Hier ga je ab-so-luut punten mee scoren. Bedenk zelf maar: iedereen houdt van tiramisu en iedereen houdt van pannenkoeken. Met deze taart maak je daar een mooie combinatie van. Het heeft de smaken van heerlijk romige en kruidige tiramisu en de laagjes van een grote stapel pannenkoeken. Eten er kinderen mee? Laat het scheutje koffielikeur in het recept dan achterwege.

15. MonChou Hapjes

Als we maar één hapje voor Pasen mochten kiezen, dan is dit een geduchte kandidaat. Deze MonChou Hapjes zijn namelijk een recept van onze oma en die weet wel wat lekker is. Ze bevatten bladerdeeg, zachte roomkaas, kaas, ham en lekker veel kruiden.

16. Brownie Wafels

Gewone wafels? Heerlijk. Brownie wafels? Onovertreffelijk. Deze wafels maak je met beslag met cacaopoeder en gesmolten chocolade en je kunt je vast zelf wel voorstellen hoe lekker dat is. Vergeet de toef slagroom en verse aardbeitjes niet.

17. Pulled Chicken Borrelbrood

Het is dan wel geen paasbrood, maar het is wel brood (en stiekem echt véél lekkerder). Wat je moet doen: een groot rond brood insnijden, vullen met smakelijke ingrediënten en dan nog even afbakken in de oven. Alle gasten kunnen dan zelf een stukje brood afscheuren. Vinden we toch een behoorlijk Paas-achtige gedachte 😉

18. Kinder Bueno Moestuintje

Bij hapjes voor Pasen, denk je vast meteen aan lentekleuren en -smaken. Dit eetbare moestuintje valt dan ook érg goed in de smaak. Je maakt dit leuke hapje met verkruimelde Oreo-koekjes (als een soort ‘aarde’), Kinder Bueno en een bloemetje en takje groen hier en daar.

19. Stokbrood Kip Knoflook

Ben je de host van de borrel, brunch of high tea met Pasen? Dan heb je het vast druk zat. Dit Stokbrood Kip Knoflook is dan ideaal, want hij is heel makkelijk om te maken. Het leuke van dit stokbroodje is dat de toppings niet óp het brood zitten, maar erin. Hij barst van de smaken!

20. Baklava Hapjes

Kleine zoete hapjes, daar hebben we er tientallen van op onze website. Deze baklava-kuipjes zijn lekker crispy, notig en zoet door de honing. En laten we eerlijk zijn: ze eten een stuk makkelijker dan een door siroop doordrongen stukje baklava zoals je ze kent.

21. Sinaasappeltaart met Eiwitschuim

We sluiten deze lange lijst met hapjes voor Pasen af met een fantastische taart: een met friszoete sinaasappel en lobbig en lichtgebrand eiwit. Ook de bodem heeft een anders-dan-anders smaakje, we maakten ‘m namelijk met die lekkere kokoskoekjes van Nizza.

Meer hapjes voor Pasen?

We hebben nog zó ontzettend veel heerlijke borrelhapjes op onze website en in onze kookboeken staan – we zouden de rest van het jaar wel Pasen kunnen vieren. Alhoewel, ook om kerstrecepten, Sinterklaassnacks en verjaardagshapjes zitten we niet verlegen…

Inspiratie nodig voor meer té lekkere recepten? Bekijk onze kookboeken: