Skip to main content

11x Sinterklaasrecepten (zoet én hartig)

Het heilig avondje komt dichterbij! Weet je al hoe je Sinterklaas gaat vieren? En eh, belangrijker nog: weet je al welke snacks je op tafel zet? Geen (peper)nood. Wij zetten 11 heerlijke sinterklaasrecepten op een rijtje. Met deze zoete en hartige hapjes kom je pakjesavond wel door.

11x heerlijke sinterklaasrecepten

Oh, kom er eens kijken… welke fantastische sinterklaasrecepten wij op 5 december op de borrelplank serveren 😉 Stuk voor stuk om je vingers bij af te likken!

1. Chocoladetaart van restjes Sinterklaaslekkernijen

We kunnen dit rijtje met sinterklaasrecepten niet beter aftrappen dan met deze chocoladetaart. Zeker op 5 december, sinterklaasavond, is dit ideaal. In dit recept verwerk je namelijk alle sint-snacks die je nog in huis hebt. Denk aan kruidnoten, speculaaspoppen, marsepein, stukjes chocoladeletter… Een goede manier om alle restjes op te maken!

2. MonChou Hapjes

Een borrelplank is niet compleet zonder een lekker zoute bladerdeegsnack. Deze MonChou Hapjes zijn heerlijk deegachtig, knapperig en fris door het laagje roomkaas. Rol ze op, snijd ze in stukjes en bak de kaasvlinders af in de oven. Klaar!

3. Kruidnoten Tiramisu

Tiramisu – wie houdt er niet van? Deze versie maak je niet alleen met lange vingers maar ook met (je raadt het vast al…) kruidnoten! Lekker zacht, maar ook crunchy. In deze versie gebruiken we trouwens chocolademelk in plaats van likeur, zodat ook kinderen van deze tiramisu kunnen proeven.

4. Potato Wedges in Kaassaus

Een extreem lekkere snack bij een sinterklaasetentje: aardappeltjes die je dipt in een volle, vette en kruidige kaassaus. Deze Potato Wedges zijn goed vooraf klaar te maken. Schuif de schaal tijdens pakjesavond nog even in de oven en het feest kan beginnen.

5. Kruidnoten Cocktail

Sinterklaasavond met een kick? Tuurlijk, houden we van! Deze cocktail is niet geschikt voor de kleintjes maar sowieso erg in trek bij volwassenen. Al is het maar om de sinterklaasliedjes die vanavond op repeat staan te kunnen verdragen.

6. Koffie Crunch Kruidnoten

Vol verwachting klopt ons hart… voor deze Koffie Crunch Kruidnoten! Koek- en speculaaskruiden (die je trouwens koopt in onze webshop!) matchen perfect met koffie. De witte chocolade maakt de kruidnootjes net wat zoeter. Die bakplaat is zo leeg! Tip: niet gebruiken als strooigoed, dat is eeuwig zonde 😉

7. Pizza Nacho’s

Pizza + Nacho = gegarandeerd succes. Wij weten zeker: hier kan niemand van afblijven.

8. Limoncello Kruidnoten

Dat is weer eens wat anders! Deze Limoncello Kruidnoten zijn kruidig en fris, knapperig en zacht, zoet en zuur. Allemaal tegelijk! De kleine smaakbommetjes zijn ook nog eens heel leuk om te maken. Buiten bereik van kinderen houden 😉

9. Glüh Gin

Het is december, dus het mag weer: glühwein! Ook tijdens een etentje voor Sinterklaas is dit warme, kruidige drankje ideaal. Glüh Gin is warme glühwein met een scheutje gin. Geeft het net wat meer pit.

10. Kaas-Knoflook Borrelbrood

Brood, kaas, knoflook… Moeten we echt nóg meer noemen om je te overtuigen? Dit Kaas-Knoflook Borrelbrood is ontzettend smaakvol en heel erg makkelijk te maken. Maak inkepingen, vul het brood met de ingrediënten en bak ‘m af in de oven.

11. TUC Pizzaatjes

Misschien wel de állermakkelijkste snack uit dit rijtje sinterklaasrecepten. Beleg wat TUC’s (je weet wel: die rechthoekige zoute crackers) met tomatensaus, kaas en je favoriete pizzatoppings. Bak ze een paar minuten in de oven en serveer direct. Tip: leg de gele kaas op de rode tomatensaus in de vorm van het kruis op Sinterklaas’ mijter!

Meer borrelrecepten?

Sinterklaas weer terug naar Spanje? Dan staat het volgende eetfeestje al bijna voor de deur! Ook met Kerst serveer je natuurlijk de lekkerste borrelhapjes. In dit blog zetten wij maar liefst 17 kerstige borrelhapjes op een rij. Allemaal in stijl! En als je dan toch bezig bent: voor Oudejaarsavond selecteerden we 15 feestelijke borrelsnacks. Geniet van december!