Skip to main content

Hapjes oudejaarsavond: 15x feestelijke borrelsnacks

Welke hapjes serveer jij op oudejaarsavond? Want… het nieuwe jaar komt eraan en het afgelopen jaar sluit je natuurlijk wel helemaal in stijl af! Boodschappenlijstje en pen in de aanslag: deze 15 feestelijke hapjes voor oudejaarsavond wil je het liefst állemaal proberen. Happy new year!

15x hapjes voor oudejaarsavond

Wij zeggen: geniet van je avond. Proef, drink, proost en geniet van al het lekkere eten met oud en nieuw! Gezonde goede voornemens? Daar doen wij vanavond niet aan 😉

1. MonChou Hapjes

Een ideale snack om dit rijtje met hapjes voor oudejaarsavond mee af te trappen! Deze MonChou rolletjes zijn cheesy, zout en kruidig. Ze doen een beetje denken aan kaasvlinders, maar dan next level lekker.

2. Aardappel Popcorn

Popcorn van aardappel? Zeker! Deze hartige borrel bites zijn zo fluffy én knapperig als popcorn, maar dan met de textuur van zachte aardappel. Wij zeggen: geef het eens een kans.

3. Kaasfondue met Champagne en Truffel

Eén van onze favorieten voor avonden als deze! Zet een pannetje kaasfondue op tafel en laat gasten er zelf brood, druiven of stukjes worst in dippen. Deze kaasfondue is natuurlijk extra feestelijk door de toevoeging van champagne en truffel. Zo lekker!

4. Limoncello Spritz

Limoncello Spritz doet je misschien meer denken aan de zomer maar hé: dit heerlijk frisse drankje bestaat voor een heel groot deel uit prosecco. En wat past er perfect bij oudejaarsavond? Juist. Bubbels.

5. Brabantse Worstenbroodjes

Vier je oudejaarsavond (met vrienden van) onder de rivieren? Dan kan dé Brabantse snack natuurlijk niet ontbreken om te proosten op een gelukkig nieuwjaar.

6. Salami Hapjes

Een makkelijke en snelle snack die sowieso goed in de smaak valt. Ze staan leuk op de borrelplank (het lijken wel roosjes!) en zijn lekker knapperig en zout.

7. Kip Carpaccio Wraps

Een klassieker op de borreltafel: rolletjes wraps met een lekkere vulling. Deze Kip Carpaccio Wraps zijn hartstikke simpel om te maken (dat kan je zelfs al een dag van tevoren doen, scheelt weer stress!) en ontzettend lekker.

8. Cinnamon Roll Wentelteefjes

Een Hollandse klassieker in een hip jasje. Rol een paar boterhammen op tot cinnamon rolls (met een laagje kaneel en roomboter natuurlijk!) en wentel die door ei en melk. Even bakken en daarna kan je ze serveren met een swirl van glazuur.

9. Split Shotjes

Een goed oud en nieuwfeestje is niet compleet zonder een rondje shots! Maar geen smerige sterke dranken natuurlijk – deze Split Shotjes zijn juist superlekker! Als een vloeibaar Split-ijsje maar dan eh ja, met alcohol.

10. M&M Crispy Fudge

Een indrukwekkend maar súpersimpel zoet borrelhapje voor oud en nieuw: fudge! Deze vul je met crispy M&M’s. En je bent gewaarschuwd: het is heel machtig, dus snijd er kleine stukjes van!

11. Raketje Cocktail

Het meest populaire waterijsje maar dan als cocktail! Net als de vuurpijlen deze avond, stijg je hiermee naar grote hoogte 😉

12. Stokbroodje Kruidenboter (hapje voor oudejaarsavond op eigen risico)

Met lekker veel knoflook. Moet er nog gezoend worden vanavond? Dan sla je deze snack misschien beter even over (of zorg dat de ander ook een stukje neemt ;).

13. Knoflookbrood

Zelfde verhaal als hierboven: eten op eigen risico! Maar ook dit Knoflookbrood is heerlijk. Lekker cheesy en een echte knoflookbom. Gaat gegarandeerd op!

14. Kaasbolletjes

Deze romige kaasbolletjes horen als geen ander thuis op een goede borrelplank. Rol mini mozzarella’s door een pittig paneerlaagje en frituur deze kort. Sausje erbij, klaar!

15. Sweet Chili Doritos

Nacho’s horen erbij! Voor deze schaal gebruiken we niet zomaar kale tortillachips maar… Doritos! Samen met de kaas, spekjes en sweet chilisaus is dat een grote smaakexplosie!

Bonustip: Kampvuurtje 🔥

Dit is toch fantastisch? Ons ‘Kampvuurtje’ gaat gegarandeerd voor gezellige avonden zorgen. Lekker met familie of vrienden marshmallows roosteren, mmm! En dit kan natuurlijk perfect tijdens Oud & Nieuw, maar ook dadelijk in de lente en zomer. Je kan het meerdere keren gebruiken en door het handzame formaat overal mee naartoe nemen.

Meer hapjes voor oudejaarsavond?

Hebben we voor je! Want met deze 15 borrelsnacks (en bijpassende drankjes) zijn we er nog lang niet. Check ons receptenarchief voor meer hapjes voor nieuwjaar of volg ons op TikTok of Instagram. Daar delen we nog veel meer heerlijk eten voor oud en nieuw.

Inspiratie nodig voor meer té lekkere recepten? Bekijk onze kookboeken: