Skip to main content

Pizzarette recepten (7x inspiratie)

Pizzaretten is helemaal hip. Het gourmetten van de 21e eeuw, durven we het wel te noemen 😉 Als wij een avond gezellig borrelen met vrienden of familie, komt de pizzarette ook vaak op tafel. Een leuke activiteit (zeker met kinderen!) die ook nog eens fantastisch lekker eten oplevert. Wat wil een mens nog meer? Wij delen 7 recepten voor de pizzarette met je.

pizzarette recepten

Pizzarette recepten

Het leuke van pizzaretten is natuurlijk de oneindige keuze die je hebt. Als je wil, heeft iedere hap een andere topping en andere smaak! Extra leuk: maak een Pizzaretteplank. Daarop serveer je alle toppings gezellig en lekker snel bij elkaar, alsof het een borrelplank is. Kijk zelf maar eens hoe leuk dat eruitziet…

Bonustip: Maak verschillende schaaltjes met stukjes vlees en kruiden. Dan kan iedereen zelf combinaties maken en heb je steeds een andere pizza.

1. Shoarma

Klassiek is het niet, maar ach: dat is pizzaretten ook niet. Beleg je pizza met mozzarella en gekruide kip- of runderreepjes met Shoarmakruiden. Na het bakken drizzle je er natuurlijk nog knoflooksaus overheen.

2. Funghi

Altijd lekker: een pizza met plakjes champignon. Nog smakelijker met een paar stukjes artisjok, olijven en een vleugje Italiaanse kruiden erbij.

3. Salami

Beleg de pizzabodem met tomatensaus, mozzarella, wat Italiaanse Kruidenmix en een paar plakken salami. Soms is simpel goed genoeg.

4. Caprese

Met een capresepizza heb je zonder al te veel gedoe een vegetarische en behoorlijk chique maaltijd. Gebruik dan het liefst zelfgemaakte pesto, lekker zoete tomaten en goede mozzarella. Of nog beter: burrata.

5. Kip

Marineer kipstukjes in onze Kippetje Kruidenmix. Heel smakelijk in combinatie met reepjes paprika, cheddar of een andere kaas naar keuze.

6. Tex Mex

Of maak het Texaans-Mexicaans! Marineer kip, varken of rund met de Tex Mex Kruidenmix. Beleg de pizza met het vlees, maïs, paprika en barbecuesaus. Superlekker!

7. Hot & Spicy

Hou je wel van een beetje pittig? Dan moet je onze Hot & Spicy Kruidenmix echt eens proberen. Wij eten ‘m het liefst als topping op een pizza, bijvoorbeeld met burrata en tomaat. Maar je kunt er ook heel goed vlees mee marineren. Lekker spicy!

Deeg voor pizzarette recepten

Voor de pizzarettebodems gebruiken we vaak vers pizzadeeg uit het koelschap van de supermarkt. Met de deeguitsteker (die bij de pizzarette) zit, maken we dan pizzabodems van het juiste formaat. Sommige supermarkten verkopen ook speciale pizzarettebodems. Heb je meer tijd? Maak dan eens zelf pizzadeeg!

Leestip: Heb je pizzadeeg over? Hier lees je hoe je het slim invriest.

Pizzarettesaus

Gebruik ons lekkere basisrecept voor pizzasaus. In 6 stappen maak je een heerlijke tomatensaus die past bij alle lekkere toppings.

Ook gezellig samen…

Even geen zin om de pizzarette van zolder te halen? Dit is ook leuk om te doen met een groter gezelschap.

Volg ons op Instagram, Facebook en TikTok voor nog meer tips en inspiratie.

Ben je gek op onze recepten? Haal onze kookboeken in huis: