Zelf pannenkoekenmix maken. Geloof ons maar: als je eenmaal weet hoe dat moet, koop je nooit meer een kant-en-klare mix. Zelfgemaakte mix is veel goedkoper, bevat minder onnodige toevoegingen en is stiekem bijna net zo snel klaar. Wij vertellen je hoe je zelf de allerlekkerste pannenkoekenmix maakt met onze 4 gouden tips.
Zelf pannenkoekenmix maken
Pannenkoekenmix maak je heel makkelijk zelf met maar een paar ingrediënten. Voor 8 pannenkoeken heb je nodig:
- 600 ml halfvolle melk
- 350 gram bloem
- 2 eieren
- 0,5 tl zout
- Roomboter om in te bakken
Hoe maak je zelf pannenkoekenbeslag?
Pak er een ruime kom en een garde bij. Zeef de bloem en het zout boven de kom en meng dit kort door elkaar.
Maak een kuiltje in het midden van de bloem en giet daar de helft van de melk in. Roer nu met de garde vanuit het midden steeds meer naar buiten toe. Zo mix je alles goed.
Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en roer de zelfgemaakte pannenkoekenmix weer goed door.
Tot slot voeg je steeds een scheut melk toe, totdat het beslag zo dun is als vloeibare yoghurt.
Recepttip: Healthy Fluffy Pancakes
4 tips voor de lekkerste zelfgemaakte pannenkoekenmix
Wil je je pannenkoekenbeslag perfectioneren? Probeer dan deze 4 tips. Succes gegarandeerd!
1. Karnemelk of bier
Klinkt smerig, is geniaal. Echt waar! Voeg een scheutje bier of karnemelk toe aan het beslag om de pannenkoeken luchtiger te maken. Bier zorgt bovendien voor een wat diepere smaak, karnemelk voor een zuurtje.
2. Even rusten
Ga na het mixen niet meteen aan de slag, maar laat het beslag even rusten. Een kwartiertje is genoeg, maar liever een half uur of langer. Daar worden je pannenkoeken steviger en egaler van, want tijdens het rusten trekken de luchtbelletjes eruit.
3. Zeef de bloem
Voeg de bloem niet in één keer toe aan de mix, maar zeef het eerst. Zo krijg je een luchtig beslag zonder klontjes.
We noemden dit al in de bereidingswijze hierboven, maar we zeggen het toch nog eens. Het is namelijk echt essentieel voor gladde pannenkoeken.
4. Mix met een garde
Mix het zelfgemaakte pannenkoekenbeslag met een garde met de hand. Niet met een mixer of keukenmachine want daarmee gaat het te hard. Daar worden de pannenkoeken taaier van.