Skip to main content

Hoe maak je scrambled eggs? (dé truc)

Hoe maak je scrambled eggs? Dit populaire en makkelijke ontbijtje tover je al binnen een paar minuten op tafel. Toch is het een skill die je maar net in de vingers moet hebben. Scrambled eggs moeten namelijk precies zacht, luchtig en nattig genoeg zijn. Wij delen onze trucs voor de állerlekkerste scrambled eggs met je!

Hoe maak je scrambled eggs

Wat zijn scrambled eggs?

Scrambled eggs noemen we in Nederland ook wel ‘roerei’. Het is eigenlijk een rommelig gebakken eitje. Door het eitje te roeren tijdens het bakken, stolt ‘ie niet helemaal. Het resultaat: heerlijk luchtige, fluffy eitjes. Ideaal voor op een broodje.

Leestip: toch meer zin in een gekookt eitje? Dít is hoelang je een eitje moet koken voor het perfecte resultaat.

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 4 eieren
  • 4 el melk
  • 20 gram (room)boter

Ook heb je een pan (met antiaanbaklaag) nodig, een (siliconen) spatel of lepel, en een kom en garde (of mixer) om de eieren te klutsen.

Hoe maak je scrambled eggs?

Alle ingrediënten en tools verzameld? Dan gaan we nu aan de slag met dit simpele 5-stappenplan voor zachte roereitjes.

Tip: toast ondertussen ook een paar boterhammen, zodat je het roerei straks direct kan opdienen.

Stap 1) kluts de eieren goed (dé truc)

Verzamel de eieren in een kom. Voeg de melk toe en kluts dit goed door elkaar met de garde of mixer. Hoe meer lucht je nu in de eieren brengt, hoe luchtiger het resultaat.

Stap 2) smelt de boter

Verwarm een pan op laag vuur en smelt de boter erin.

Stap 3) giet de eieren in de pan

Giet de geklutste eieren in de pan en zet het vuur laag.

Stap 4) blijf roeren voor zachte scrambled eggs

Roer met een spatel of lepel continu door de pan. Vouw de eieren als het ware dubbel. Blijf net zo lang roeren tot de eieren een geheel zijn. Zorg dat het niet te droog wordt, scrambled eggs zijn juist romig en lobbig het lekkerst!

Stap 5) zet het vuur uit

Zet het vuur uit als de eitjes eigenlijk nog nét iets te nat zijn. Ze garen namelijk nog even door. Haal de pan ook meteen weg van de hittebron. Breng het roerei tot slot op smaak met peper en zout.

Leestip: Wat is eigenlijk het verschil tussen bruine en witte eieren?  

Eitje anders: 5x lekkere recepten

Eieren over na je ontb-eitje? Duik de keuken in en maak (één van) deze smakelijke gerechten van onze website!

Geraspt Eitje op Toast
Zelfgemaakte Advocaat (dat is romige eierlikeur)
Sinaasappeltaart met Eiwitschuim
Nutella Meringues
XXL Macaron

Op onze website vind je nog véél meer lekkere recepten voor ontbijt, borrel, lunch en diner.

Volg je ons al op Instagram, Facebook & TikTok? Daar delen we nog meer recepten & handige kooktips! Ben je gek op onze recepten? Haal onze kookboeken in huis: