Skip to main content

Kapsalon maken: échte recept en ingrediënten

Kapsalon maken, iedereen die het nachtleven wel eens verkent weet hoe je dat doet. Tenminste… als je rond 3 uur ‘s nachts nog scherp bent en oplet als je bestelling wordt gemaakt. Heb je geen idee hoe je deze iconische midnight snack maakt, maar wil je dat wel eens proberen? Wij vertellen je alles wat je moet weten.

kapsalon maken

Wat is kapsalon?

Kapsalon is misschien wel de populairste snack onder feestgangers. Of nou ja, snack? Het is eerder een flinke maaltijd. Een portie kapsalon bevat patat, vlees, groenten en veel saus en dus al gauw 1000 calorieën. (Onze Gezonde Kapsalon bevat er een stuk minder, trouwens.)

Kapsalon is echt iets Nederlands. Niet Turks, zoals veel mensen denken. Het is bedacht in Rotterdam. De eigenaar van een kapperszaak haalde regelmatig een portie patat en shoarma bij de snackbar een paar deuren verderop. Toen ‘ie daar een keer gesmolten kaas bij bestelde, zag de kapsalon het levenslicht. Daar komt de naam dus vandaan! Tegenwoordig wordt kapsalon ook vaak gemaakt met döner of zelfs kippenvlees.

Kapsalon maken, hoe doe je dat?

Kapsalon maken is geen hogere wiskunde. Gelukkig maar, want je wil zo’n maaltijd snel kunnen eten. Wij leggen je uit wat je nodig hebt en hoe je het maakt.

Ingrediënten

Voor 1 portie kapsalon heb je nodig:

  • Een portie patat
  • Shoarma of döner (met Shoarmakruiden)
  • 1 of 2 plakken jonge kaas of cheddar
  • Een paar cherrytomaten
  • Een handje sla
  • Knoflooksaus
  • Sambal of sriracha

Hoe maak je kapsalon?

Bak het vlees in een pan gaar en een beetje knapperig. Breng het op smaak met shoarmakruiden. Maak ondertussen de patat in de oven, airfryer of frituur. Breng op smaak met zout.

Doe het vlees en de patat samen in een aluminiumbakje. Heb je dat niet? Doe het dan in een schaal die in de oven kan. Leg de kaas over de patat en het vlees. Zet dit nog een paar minuten in de oven op 180 graden, totdat de kaas is gesmolten.

Schep de sla en tomaten erbij. Knijp flink wat knoflooksaus en sambal over de kapsalon. Klaar!

Leestip: Hoe maak je zelf knoflooksaus in 3 minuten?

De lekkerste snacks (voor ‘s nachts en overdag)

Ben jij meer #teamfrikandel of #teamkaassoufflée in de nacht? Geen probleem. Ook voor jou hebben we recepten om je favoriete hap thuis klaar te maken.

Ook lekker: een Luxe Kapsalon met net een beetje extra moeite. Of wat dacht je van Kapsalon van de BBQ?

Volg ons op Instagram, Facebook en TikTok voor nog veel meer inspiratie en tips.

Ben je gek op onze recepten? Haal onze kookboeken & kruidenmixen in huis: