Deze Nacho Cheese Dip is een heerlijke saus voor bij een zak nacho chips.
In dit recept gebruiken we onze eigen Hot & Spicy Kruidenmix. We gebruiken het in heel veel recepten, zoals Luie Zondag Pasta, Brie uit de oven, Broodje Gyros, Lekker Broodje en Mais Spareribs. Het klopt dat er veel chillies in zitten, maar de kruidenmix bevat nog veel meer smaakmakers, denk aan: paprika, kurkuma, basilicum, oregano, komijnzaad, kaneel, kruidnagel en venkelzaad. Dit is nog niet alles. Moet je nagaan hoeveel smaken er in deze kruidenmix zitten. Wanneer je het niet toevoegt mis je echt wat! Je kan het zelf doseren, dus het gerecht hoeft uiteindelijk niet eens heel erg hot te zijn. De kwaliteit ga je proeven!
Dit recept vind je ook in ons kookboek: ‘Lekker eten voor iedereen!’

Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm slagroom en melk in een steelpannetje. Houdt wat melk achter voor stap 4.
Stap 2
Pel een knoflookteen en pers uit boven de pan.
Stap 3
Voeg geraspte cheddar toe en laat smelten terwijl je roert met een garde. Maak op smaak met Hot & Spicy Kruidenmix en zout.
Stap 4
Doe wat maizena bij de achtergehouden melk. Roer door met een lepeltje en voeg bij de Nacho Cheese Dip. Verhit de Nacho Cheese Dip tot sausdikte terwijl je met een garde roert.
Stap 5
Giet de dip in het gewenste servies. Laat wat afkoelen, maar zet niet in de koelkast. De dip wordt namelijk echt steviger na verloop van tijd.
Stap 6
Snipper de rode ui en meng met gehakte peterselie. Doe dit op de dip en serveer met een zak nacho chips.
Ingrediënten
Voor 1 schaaltje Nacho Cheese Dip
Nacho Cheese Dip
- 150 milliliter volle melk (50 milliliter bij de Maizena)
- 150 milliliter slagroom
- 150 gram geraspte cheddar
- 1 flinke theelepel maïzena
- 1 knoflookteen
- 1 theelepel Hot & Spicy Kruidenmix
- 1 zak nacho chips
- ¼ rode ui
- peterselie
- zout
Benodigdheden
- garde