Skip to main content

6x recepten voor fudge (creatief en makkelijk)

Recepten voor fudge. Vergeet alles wat je weet over karamel want zelfgemaakte fudge verandert álles. Met boter, suiker en room (of nog makkelijker: een blikje gecondenseerde melk) maak je een romig, zoet en zacht snoepje dat smelt op je tong. Je kunt ook toppings naar wens toevoegen, zoals nootjes of chocolade. Dit zijn onze 6 lekkerste creatieve recepten voor fudge.

6x recepten voor fudge

Voor onze fudgerecepten gebruiken we een basis van gecondenseerde melk. Dat is vette melk waaraan suiker is toegevoegd. Daardoor is het dik en stroperig en dat is een perfect startpunt voor karamel en fudge. Je kunt gecondenseerde melk (meestal in een blikje) gewoon kopen in de supermarkt. Haal het eens in huis en probeer dan één van deze goddelijke recepten…

Voordat je verder leest: volg je ons al op Instagram, Facebook en TikTok? Daar delen we nog véél meer recepten en tips.

1. Chocolade Fudge Karamel Zeezout

We beginnen de lijst met fudgerecepten met de koning van de smaakcombinaties: karamel-zeezout. Het zoete van de een, het zoute van de ander, geweldig. Ook in deze zachte fudgeblokjes past het goed. De bodem maak je van kandijkoeken en de vulling van chocolade en karamelblokjes. Wees trouwens niet te zuinig met het zeezout, het is juist lekker om de fudge af te toppen met een royale hoeveelheid vlokken zeezout.

2. KitKat Fudge

Deze KitKat Fudge is zoet, zacht (logisch, het is fudge!) én crispy door de dunne koeklaagjes in de chocoladereep. En het is maar een paar minuten werk om ‘m te maken. Gebruik KitKat als bodem en giet de chocolade met gecondenseerde melk hierop. Laat dit opstijven in de koelkast en snijd er kleine blokjes van. Doe dat met een groot en scherp mes, zodat de stukjes mooi strak worden.

3. Speculoos Fudge

Fudge is van zichzelf al zacht en romig (door de gecondenseerde melk) maar in combinatie met speculoos is het helemáál feest. Je roert de speculoospasta (oftewel: smeerbare speculaas, zo lekker…) en gebroken speculooskoekjes door het fudge-mengsel. En je gebruikt de twee ook nog als toppings. Helemaal iets voor de echte fans.

Leestip: 7x recepten met speculoos

4. Speculoos Karamel Fudge

Hadden we al gezegd dat we van speculoos houden? Deze fudge is misschien wel nóg lekkerder, je maakt ‘m namelijk met een laagje karamel en dat past supergoed bij het kruidige koekje. Maak een koekjeslaag als bodem, overgiet dit met een laag karamel (van gecondenseerde melk) en daarna een laagje chocolade met speculoos. Maak het af met, hoe kan het ook anders, speculooskoekjes.

5. M&M Crispy Fudge

Het lekkere van fudge is de stevige maar toch zachte textuur. Dat voelt heerlijk romig in je mond. Met M&M’s maak je dat nét wat spannender, het geeft het namelijk extra smaak en crunch. Wij gebruikten crispy M&M’s (die blauwe zak) maar je kunt ook gewone M&M’s of die met pinda’s gebruiken. Snijd de fudge in kleine blokjes, want het is machtig spul.

6. Oreo Fudge

We konden ons favoriete koekje natuurlijk niet zomaar laten ontsnappen. Met Oreo’s kun je heel veel kanten op, we maakten er bijvoorbeeld al eens Oreo S’mores mee. Ook in fudge doet ‘ie het goed. Deze fudge bouw je – net als de koekjes – op met een bruin en een wit laagje, van pure en witte chocolade. Voor de bodem en topping gebruik je stukjes Oreo-koek.

Nog meer zoet

Aanbevolen producten:
Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en foodhacks?

Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok. Schrijf je ook in voor onze wekelijkse e-mail met de nieuwste recepten – helemaal gratis!