Skip to main content

13x toetjes met chocolade (dit wil je!)

Toetjes met chocolade. Veel dingen in het leven zijn onzeker, maar dit is een kraakhelder geval: ie-de-reen wordt blij van desserts met chocolade. Wit, puur, melk, romig, sterk, crunchy – we zetten onze beste chocoladetoetjes voor je op een rijtje. Nummer 9 is onze favoriet (én supermakkelijk te maken).

13x toetjes met chocolade

Maar liefst 13 zoete toetjes waar je van wil blijven eten. Klaar voor? Komen ze!

1. Chocolade-Pindakaasmousse

Het zoete van de chocolade, het notige van de pindakaas – het is een combinatie die zich iedere keer weer bewijst. Dit toetje maak je met maar een paar ingrediënten en is zo opgeklopt. Ook fijn: hij hoeft slechts een half uurtje op te stijven in de koelkast.

2. Snickers IJs

Voor een schaaltje Snickers IJs hoef je tegenwoordig heus niet meer naar de McDonalds. Met ons recept maak je een veel goedkopere (en lekkerdere!) versie gewoon thuis. Je hebt er zelfs geen dure ijsmachine voor nodig. Wel wat tijd, zodat het ijs mooi stevig en luchtig wordt.

3. Toblerone Bonbons

Soms is een vullend toetje met chocolade na een uitgebreid diner helemaal niet nodig. Een klein chocolaatje bij de thee of koffie is ook voldoende. Maak dan vooral deze Toblerone Bonbons. Je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig en we beloven je dat iedereen dit fantastisch vindt!

4. Chocolade Pizza

Ga je weer eens zelf pizza maken? Hou dan vooral een bolletje deeg over voor dit fenomenale toetje: Chocolade Pizza. In plaats van tomatensaus en kaas, gebruik je zoete toppings. Gesmolten chocolade en crunchy M&M’s bijvoorbeeld. Perfect om je pizza night mee af te sluiten!

Tip: Zo maak je zelf pizzadeeg

5. Ferrero Rocher Mousse

Basic chocolademousse uit zo’n kuipje? Die kennen we inmiddels wel. Maar déze Ferrero Rocher Mousse? Die is van een heel ander niveau! De smaak is heerlijk diep, luchtig en zoet. Ook het bakje dat je erbij maakt is smakelijk én indrukwekkend. Dit kun je je gasten met goed fatsoen voorschotelen.

6. Kinder Bueno Moestuintje

Dit toetje met chocolade is vooral leuk met kinderen aan tafel. Zet je dit toetje op tafel, dan zorgt ‘ie namelijk meteen voor gelach. Het glas lijkt gevuld met tuinaarde, maar het is zoete Kinder Bueno-mousse met verkruimelde Oreo. Leuk toch?

7. Pindakaas Lava Cakes

Zijn ze weer: pindakaas én chocolade. Maar dit cakeje is niet zomaar een cakeje: het is een lava cake. Als je ‘m, terwijl de cake nog lekker warm is, aansnijdt, stroomt de pindakaas eruit alsof het lava is. Verrassing!

8. Licor 43 Chocomousse

Chocolademousse voor volwassenen, Spaans, ons favorietje likeurtje… Weet je dan waar we het over hebben? Licor 43 Chocomousse natuurlijk! Door de zoete likeur krijgt het een hele speciale, diepe smaak. Extra speciaal: het koekkuipje waar je de mousse in serveert.

9. S’mores

Hét toetje met chocolade op de camping of na een barbecue in de tuin: S’mores. Deze iconische Amerikaanse hapjes maak je met marshmallows, wafeltjes en chocolade. Maak stapeltjes, leg ze even in de oven (of op de BBQ natuurlijk) en dan krijg je… zoete, zachte, smeuïge snacks met een kleine crunch.

10. Fruitkerstboom met Chocoladefondue

Zoek je een toetje met chocolade voor tijdens de kerst? Klik dan zeker even op dit recept! Dit toetje heeft namelijk alles wat je op dat moment nodig hebt: fris fruit, een spektakelstuk in het midden van de tafel, een leuke activiteit samen en (véél) chocolade.

Leestip: Hoe kan je chocolade smelten?

11. Kinder Bueno Tiramisu

Deze tiramisu is – zoals de naam al zegt – bijzonder geschikt voor kinderen. Hij bevat namelijk geen koffie en likeur, maar wél chocolademelk. En die goddelijke Kinder Bueno’s natuurlijk. Zó lekker… Maar wees gewaarschuwd: machtig is dit dessert wel!

12. Mini Cheesecakes

Hoe leuk zijn deze kleine taartjes om te serveren na een diner?! Met de uitgebreide chocoladecollectie bovenop, stil je de lekkere trek sowieso 😉 Het kleine cheesecakeje zelf is ook fijn zoet en romig, die maak je met roomkaas en witte chocolade.

13. Chocolade Lava Cakes

We sluiten de lijst af met één van de makkelijkste, maar ook ook één van de meest populaire chocoladetoetjes van de laatste jaren! Want wat met pindakaas kan (zie nummer 7 hierboven), kan ook met chocolade! Iets voor de échte zoetekauwen.

Nog meer recepten

Trek in nog veel meer kook- en bakinspiratie? Duik in ons archief, of klik meteen door naar deze handige blogs voor iedere gelegenheid:

Volg je ons ook al op Instagram, Facebook en TikTok? Daar delen we nog meer lekkere recepten en slimme tips.

Inspiratie nodig voor meer té lekkere recepten? Bekijk onze kookboeken: