Skip to main content

8x recepten met Salty Lemon Kruidenmix

Als je ook maar een beetje van goede kruiden houdt, dan kan deze mix niet ontbreken op je kruidenplankje. Eén snufje van onze Salty Lemon Kruidenmix en je bent verkocht. De mix is namelijk zout, subtiel kruidig én heerlijk citroenig. En dat doet het verrassend goed op eh, nou ja, zo’n beetje alles. Toch wat inspiratie nodig? Hier komen onze 8 beste tips!

8x recepten met Salty Lemon Kruidenmix

We hebben deze kruidenmix zelf samengesteld naar onze smaak. Naast zeezout, bevat ‘ie ook een beetje paprika, knoflook, ui en citroen. Van broodje tot biefstuk, van ei tot aardappeltjes – eigenlijk kun je de Salty Lemon Kruidenmix op bijna alles strooien waar je normaal zout voor gebruikt. Dit zijn onze aanraders…

1. Kip Knoflook Parmezaan

Kipspiesjes met satésaus? Fantastisch lekker maar misschien ook een béétje gewoontjes, toch? Deze kipspiesjes zijn lekker mals en goed gekruid met Parmezaanse kaas, knoflookboter en onze Salty Lemon Kruidenmix. Een lekker luxe hapje, maar heel simpel om te maken.

2. Knoflookdip

Ook dipsausjes fleur je makkelijk op met deze bijzondere zoute kruidenmix. Deze knoflookdip draai je zelf in elkaar en dat is echt zo gedaan! Met tijm en het citroenzout maak je ‘m extra smaakvol.

Leestip: Hoe maak je mayonaise? (3 tips)

3. Zelfgemaakte popcorn

Popcorn is een bijzonder ondergewaarde snack, vinden wij. De zachte crunch, de smaakjes die je zelf kunt bepalen en nou ja, gewoon het feit dat je er handenvol van kunt eten. Heerlijk. Maak eens zelf popcorn en breng ‘m dan op smaak met de frisse kruidenmix.

4. Bij kaasjes met honing

Ook zo gek op de combi brie met honing? Dan hebben we een klein tippie voor je: met een snufje zout breng je die smaken nóg beter naar voren. Het zoute maakt het zoete nog intenser! En dat is zeker lekker in combinatie met een vleugje citroen.

Recepttip: Borrel Brie met vijgen

5. Burrata Toast

Burrata kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Die zachte romige kaas is een ideale match met dit soort kruiden. Lekker zout en met een subtiel – maar toch echt aanwezig – tintje citroen. Erg lekker op een broodje!

6. Kerstkrans Caprese

Hoe cliché een salade caprese ook is, stiekem vindt iedereen dit hartstikke lekker. Met deze variant spice je het net een beetje meer op. Serveer de pesto, tomaat en mozzarella in de vorm van een krans. Vergeet het snufje Salty Lemon niet 😉

7. Zalmpakketjes

Zalm en citroen? Een perfecte match! In deze zalmpakketjes (met aardappelen en groenten) zetten we dat nog net een beetje extra aan. We voegen niet alleen een schijfje citroen toe maar ook onze favoriete kruidenmix. Twintig minuten in de oven en je hebt een superlekkere maaltijd.

8. Bij versgebakken brood

Geniet je in restaurants stiekem het meest van het schaaltje brood met dips vooraf? Wij snappen je. Kies voor je volgende borrel een lekker vers (zuurdesem)broodje en serveer daar roomboter (of lekkere olijfolie) en de Salty Lemon Kruidenmix bij. Beetje van het een, beetje van het ander. Genieten!

Ook handig: onze strakke kruidenpotjes om alle kruiden netjes te bewaren.

Nog meer kruidenmixen

Valt deze kruidenmix in de smaak? Dan weten we zeker dat je onze andere mixen ook lekker vindt! Bijvoorbeeld de Kan Op Alles Kruidenmix (ja, die kan echt op alles), Hot & Spicy Kruidenmix of Caribbean Kruidenmix. In onze webshop vind je ze (en meer) allemaal!

Inspiratie nodig voor meer té lekkere recepten? Bekijk onze kookboeken: