Skip to main content

Slush puppy maken: zo doe je dat in 3 stappen

Slush puppy maken is wat ons betreft de perfecte middagactiviteit op een zomerse dag. Slush puppy’s zijn fris en verkoelend en zorgen ervoor dat je lekker gehydrateerd blijft. En wees eerlijk: ze zijn ultiem jeugdsentiment. Wie heeft er niet ooit bij zo’n grote draaimachine met knalblauwe slush staan kwijlen? Goed nieuws: zelfgemaakte slush is nog lekkerder en véél goedkoper!

slush puppy maken

Hoe maak je slush puppy?

Het zal je niet verbazen, maar voor slush puppy heb je maar héél weinig ingrediënten nodig. Een ‘recept’ kunnen we het niet eens noemen. Je maakt het supermakkelijk en snel!

 Leestip: 7x Mexicaanse drankjes (met en zonder alcohol)

Ingrediënten slush puppy

We delen drie ideeën voor slush puppy’s, allemaal voor 2 porties (grote bekers).

Slush puppy met limonade:

  • 350 milliliter water (of ongeveer 30 ijsklontjes)
  • 180 milliliter limonadesiroop naar keuze

Wijn Slush Puppies:

  • 500 milliliter wijn (bijvoorbeeld de helft witte en de helft rode wijn)

Cola slush puppy’s:

  • 500 milliliter cola

Leestip: Hoe maak je Aperol Spritz?

Slush puppy maken in 3 stappen (recept)

Het hangt af van de soort slush puppy die je maakt hoelang je ermee bezig bent en wat je precies moet doen. Gelukkig hoef je geen raketgeleerde te zijn om een grote beker slush te maken.

Stap 1. Maak het ijs

Als je slush puppy maakt op basis van limonade of een andere siroop, kun je deze stap overslaan. Je kunt dan namelijk ook kant-en-klare ijsblokjes uit de supermarkt of gewone ijsblokjes uit je vriezer gebruiken.

Maak je het op basis van een (al verdunde) drank zoals frisdrank of wijn, dan moet je die eerst zelf invriezen in een ijsblokjesvorm. Vries de drank minimaal 4 uur.

Let op: alcoholische dranken bevriezen niet volledig, het ijs wordt dan dus niet helemaal hard. Dat is niet erg!

Stap 2. Crunchen

Maal de ijsklontjes naar keuze fijn in een hakmolen of keukenmachine. Het kan ook in een goede blender. Schep het ijs af en toe om met een spatel, zodat alles goed gemalen wordt. Heb je dat niet? Doe de ijsblokjes dan in een ziplockzakje, wikkel er een theedoek omheen en plet de ijsblokjes met een deegroller of iets anders zwaars.

Stap 3. Smaak toevoegen

Doe het verpulverde ijs in een grote beker. Voeg vervolgens de limonadesiroop naar smaak toe. Roer door, steek er een rietje in en… geniet ervan! Heb je cola of wijn of een andere drank gebruikt voor de slush puppy? Dan hoef je geen smaakmakers meer toe te voegen. Het kán wel, bijvoorbeeld een kneepje citroen- of limoensap.

Meer drankjes

Meer zin in een ander drankje? Regelen we voor je. Wat dacht je hiervan…

Hier vind je nog veel meer dranken! Volg ons op Instagram, Facebook en TikTok voor nog meer recepten (eten en drinken) en slimme kooktips.

Ben je gek op onze recepten? Haal onze kookboeken en kruidenmixen in huis: