Skip to main content

12x Aziatische hapjes (creatief en simpel)

Aziatische hapjes zijn de laatste jaren gigantisch populair in Nederland. Bekijk het diepvriesschap van de supermarkt maar eens: die ligt vol met lekkere streetfood hapjes uit Japan, Thailand, Indonesië en ga zo maar door. Maar het is ook heel leuk om zelf Aziatische borrelhapjes te maken. Wij delen 12 smakelijke snacks met je!

12x Aziatische hapjes

Deze Aziatische hapjes maak je met ingrediënten die je van origine niet zo snel in de Nederlandse (of überhaupt de Europese) keuken vindt. Denk aan sojasaus, sesam en ketjap. Die vind je dus ook veel terug in deze borrelhapjes. Als je er maar één zou mogen kiezen, ga dan voor nummer 11.

1. Lemon Chicken Bites

Deze heerlijke Lemon Chicken Bites zijn heel origineel, we weten zeker dat je hier indruk mee gaat maken. Wat je nodig hebt? Kip, smaakmakers (zoals sojasaus en citroen) en panko om de kip mee te paneren. Schep de krokante gefrituurde kip tot slot door een frisse citroensaus. Goddelijk!

2. Bamischijf

Nee, zo gek zijn we niet. Wij snappen ook heus dat een bamischijf geen Aziatische delicatesse is. Het is een Hollandse snack met een Aziatische touch. Bami in een krokant jasje, lekker gefrituurd en geserveerd met sweet chilisaus. Met ons recept maak je zelf bamischijven. Gebruik onze Nasi & Bami Kruidenmix voor de beste smaak. Zo lekker heb je ze nog nooit op!

3. Tonijn Tataki Teriyaki

Dit is dan weer een heel verfijnd hapje. Het is verse tonijn die je kort rondom schroeit en serveert met een heerlijk teriyakisausje. Die baktechniek heet ‘tataki’: daardoor is de buitenkant gaar en de binnenkant nog rauw en vers. Het sesamkorstje maakt het helemaal af. Snijd ‘m in plakjes en laat iedereen er (met stokjes) van pikken.

4. Beef Tataki Teriyaki

Ook de vleesvariant is hartstikke lekker! Je bakt dus geen tonijn, maar goede kwaliteit biefstuk. Dat is net wat steviger dan vis en zorgt weer voor een hele andere smaak. De saus is onveranderd, die is gewoon érg goed! In dit recept voegden we ook een vleugje truffeltapenade toe. Dat klinkt vreemd, maar het zorgt voor extreem veel smaak!

Leestip: 10x recepten met biefstuk (extreem lekker!)

5. Sushi Bitterballen

Nog zo’n snack met een twist: Sushi Bitterballen. Tsja, zo zul je ze in Japan niet vinden. Maar lékker dat ze zijn joh! Het is precies wat je ervan mag verwachten: balletjes sushirijst met een vulling naar keuze (zoals zalm en avocado), gepaneerd en gebakken zodat ze mooi krokant worden.

6. BBQ Teriyaki Balletjes

Deze Teriyaki Balletjes zijn alles behalve jakkie. Oké, flauw grapje. Dat zijn ze trouwens ook niet: flauw. Ze bársten juist van de smaken. Lekker vettig gehakt, op smaak gebracht met een heerlijke teriyakisaus en gegaard op de barbecue. Daar krijgt het een nog lekkerder smokey smaakje van. Maar je mag ze ook maken in de koekenpan hoor.

7. Springrolls met Biefstuk

Dit Aziatische hapje zie je steeds vaker in restaurants. Springrolls zijn verse loempia’s vol met knapperige groenten en daarbij een lekker sausje om te dippen. Ze zijn niet gefrituurd en dus lekker fris. Wij vullen springrolls graag met biefstuk, udon-noodles en wortel. Dat geeft het een goeie bite.

8. Sushi Hapjes

Dit borrelhapje is er echt een voor de sushiliefhebbers. Het zijn kleine kuipjes gemaakt van nori en rijst in een muffinvorm. Daardoor kun je ze goed vullen met lekkere sushi-ingrediënten. Zoals zalm, avocado, mango, surimi, tonijn, sesam… Jij mag het zeggen. Serveer dit hapje warm of een beetje lauw, kan allebei.

9. Thai Sweet Chilli Chips

Is jouw favoriete chips ook Thai Sweet Chilli in die zwarte zak? Dan hebben we goed nieuws voor je! Met ons recept maak je die chips hartstikke goed na! Het geheim zit ‘m in de kruiden, je hebt onder andere knoflookpoeder en poedersuiker (ja echt!) nodig. Nog een voordeel: je maakt deze chippies in de oven.

10. Kipsaté (spiesjes)

Maak je Aziatische hapjes, dan gooi je natuurlijk ook alles voor kipsaté in je winkelmandje. Met ons basisrecept maak je de allerbeste op een hele makkelijke manier. Supermals, vol smaak en met lekker veel pindasaus. Die maak je natuurlijk ook zelf hè, dat is heel simpel.

11. Sushi Borrelplank

Heb je weinig tijd om een uitgebreide borrel voor te bereiden, dan zit je met deze tip in één klap goed. Maak gewoon een Sushi Borrelplank. Oftewel: pak er een grote serveerplank bij, zet daar wat schaaltjes op en vul ze met alle ingrediënten die sushi zo lekker maken. Leg er ook crispy nori crackers bij, zodat iedereen de hapjes zelf klaar kan maken. Denk aan edamame, sausjes, zalm, mango, sushirijst en biefstuk.

Leestip: 23x sushisoorten die je moet kennen

12. Broodje Saté

Vind je de kipsaté van tip 10 iets te karig? Maak het dan iets gezelliger. Koop of maak mini-naan of snijd een stokbrood in plakjes, en beleg die met de ingrediënten. Met zelfgemaakte kipsaté en pindasaus natuurlijk, maar ook met knapperige taugé, gebakken uitjes en cashewnoten. Leg de broodjes op een borrelplank op tafel of deel ze direct uit.

Meer borrelhapjes

Nog meer borrelhapjes? Hebben we! Hier vind je nog meer inspiratie:

Bonustip: bekijk onze kookboeken!.Daarin staan onze allerbeste recepten: van borrelsnacks tot cocktails, van ontbijt tot toetjes

Aanbevolen producten:
Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en foodhacks?

Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok. Schrijf je ook in voor onze wekelijkse e-mail met de nieuwste recepten – helemaal gratis!