Skip to main content

9x dipsaus voor bij chips (lekker en makkelijk)

Zoek je een dipsaus voor bij chips? Klik niet verder. Dit is waar je moet zijn. Wij borrelen wat af met z’n tweeën (en met vrienden en familie) en weten he-le-maal waar een lekker chipsdip aan moet voldoen. Wij delen onze 9 lievelingsdips met je. Als we er dan toch één moeten kiezen? Nummer 5, die lijkt wel héél erg op het origineel…

9x dipsaus bij chips

Chips is lekker, maar soms zoek je nét naar een beetje meer. Iets extra’s. Snappen we helemaal. Deze 9 dipsauzen vallen sowieso in de smaak.

1. Joppiesaus

Onze favoriete saus van de snackbar past ook heel goed bij krokante chippies. Maar eh, wilde je net een zak joppiechips verorberen? Dan maak je liever een iets neutralere dip. Anders wordt ‘t wel heel veel joppie.

2. Nacho Cheese Dip

Minder subtiel, maar zo verschrikkelijk lekker: een smeuïge kaasdip. Deze dipsaus is ideaal bij stevigere chipssoorten, zoals Dorito’s of Bugles. Die zijn niet te broos en kunnen zo’n heftige saus wel hebben.

3. Guacamole

Bij deze dipsaus eet je dan weer liever basic tortillachips. Het liefst met een lekker zoutje, dat past goed bij de romige en nootachtige dip van avocado. Voeg ook zeker frisse ingrediënten toe, zoals rode ui en limoen. Dat maakt de guacamole echt af.

4. Knoflookdip

Niks kan tippen aan een zelfgemaakte knoflooksaus. In ons recept maak je ook de basis van de dipsaus bij de chips helemaal zelf, namelijk mayonaise. Maar geloof ons maar: dat is echt heel makkelijk. Het geheim van onze knoflooksaus zit ‘m in de frisse Salty Lemon-kruiden die we toevoegen. Zeker een aanrader!

5. Gelaarsde Kat Dip

Daar komt ‘ie, onze ultieme favoriet. We hebben nog niemand ontmoet die deze dipsaus níét lekker vindt bij chips. De Gelaarsde Kat Dip is een begrip in Alphen aan den Rijn, maar wij vinden dat heel Nederland kennis moet maken met dit sausje op basis van mayo en oude kaas…

6. Tzatziki

Tzatziki mag ook niet ontbreken in dit rijtje met dipsauzen voor bij chips. Deze Griekse saus maak je met yoghurt, komkommer en nog een aantal smaakmakers. Lekker fris, dus. Wij vinden deze dip het beste passen bij tortilla’s, naturelchips of zuurdere chipssmaken, zoals salt & vinegar.

7. Sour Cream Onion Dip

De Sour Cream Onion Dip is op zichzelf al een tikkie zuur. Je maakt ‘m met zure room, roomkaas en frisse bosui. Het doet ons denken aan de smaak van sour cream onion-chips (in die lichtgroene zak van Lays), vandaar de naam. Toch combineert ‘ie het best met Bugles.

8. Paprika Feta Dip

Met paprika, feta en een handjevol kruiden maak je binnen no time een heerlijk frisse dip. Wij eten deze dipsaus vaak met toastjes, maar met chips is het ook heerlijk. Onze aanraders: met naturelchips, chips met peper en zout, vinegar of balsamico, of groentechips.

9. Zelfgemaakte Heksenkaas

Hou je ook zo van die groene dip in een plastic emmertje? Met ons recept maak je die (veel goedkoper) zelf met onder andere mayonaise en wat kruiden. En stiekem vinden we onze versie nog lekkerder ook. Subtiele, stevige chipssoorten passen het beste, zoals Bugles, tortilla’s, naturel of Cool American Doritos.

Nog meer dips

Hadden we al gezegd dat we dipexperts zijn? We houden zelfs zó erg van dipsauzen, dat we er een speciale categorie voor hebben op onze website:

Volg ons trouwens ook zeker op Instagram, Facebook en TikTok. Daar delen we onze recepten in handige video’s. Nog makkelijker!

Inspiratie nodig voor meer té lekkere recepten? Bekijk onze kookboeken: