Skip to main content

Pasta pesto maken. Studenten, letten jullie op? Want er is niets zo studentikoos als een snel bordje pasta met pestosaus. Weinig moeite en tóch een behoorlijk luxe gevoel. Maar hoe maak je nou hét verschil tussen een droge smaakloze hap en een goedgevulde maaltijd vol Italiaanse smaken? Wij delen het met je! (Ook lekker als je geen student bent, natuurlijk!)

Leestip: 9x recepten met pesto

pasta pesto maken

Pasta pesto maken: zo doe je dat

Het leuke van zelfgemaakte pasta pesto: je kunt het zo gek maken als je maar wil. Gebruik kant-en-klare pesto, roer het door gekookte pasta en klaar. Dat kan, maar raden we je niet aan. Met zelfgemaakte pesto is het namelijk véél lekkerder. Wij delen ons beste fool proof recept.

Pasta pesto ingrediënten (2 personen)

Voor 2 personen heb je het volgende nodig.

Voor de pesto:

  • 20 gram Parmezaanse kaas
  • 20 gram verse basilicum
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel pijnboompitjes
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • zout

Voor de pasta:

  • pasta
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 8-10 zongedroogde tomaten
  • 2 handjes rucola
  • optioneel: 2 el mascarpone

Hoe maak je pasta pesto?

Zelfs deze superlekkere en vullende pasta pesto kan binnen een kwartiertje op tafel staan!

Stap 1. Pesto maken

Begin met de pesto, dan staat die maar vast klaar. In dit blog leggen we je uitgebreid uit hoe je de allerlekkerste pesto maakt. In het kort: rooster de pijnboompitjes en blend daarna alle ingrediënten voor de pesto door elkaar.

Stap 2. Ingrediënten snijden

Halveer de cherrytomaten en bak ze in een pan of rooster ze in de oven met een beetje Italiaanse Kruidenmix. Je kunt ze ook halveren en rauw toevoegen. Ook heel lekker! Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukken.

Stap 3. Pasta koken

Kook de pasta in een ruime pan gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet dit af.

Stap 4. Saus maken

Hussel de pasta, pesto, cherrytomaten, zongedroogde tomaat en rucola goed door elkaar. Wil je een romigere pasta pesto? Voeg dan ook een beetje mascarpone toe. Dat meng je het beste eerst met de pesto en een klein scheutje kookvocht van de pasta.

Stap 5. Op smaak brengen

Breng de pasta op smaak met peper en zout, als dat nodig is. Eetsmakelijk!

Meer pasta’s

Nog meer pastarecepten? Nou, heb je even? Daar hebben we er zát van! Duik in onze kookboeken of klik hier verder door onze website:

Extra tip: volg ons op Instagram, Facebook en TikTok voor nog meer inspiratie!

Bekijk hier onze boeken, kruidenmixen en meer: