Pasta pesto maken. Studenten, letten jullie op? Want er is niets zo studentikoos als een snel bordje pasta met pestosaus. Weinig moeite en tóch een behoorlijk luxe gevoel. Maar hoe maak je nou hét verschil tussen een droge smaakloze hap en een goedgevulde maaltijd vol Italiaanse smaken? Wij delen het met je! (Ook lekker als je geen student bent, natuurlijk!)
Leestip: 9x recepten met pesto
Pasta pesto maken: zo doe je dat
Het leuke van zelfgemaakte pasta pesto: je kunt het zo gek maken als je maar wil. Gebruik kant-en-klare pesto, roer het door gekookte pasta en klaar. Dat kan, maar raden we je niet aan. Met zelfgemaakte pesto is het namelijk véél lekkerder. Wij delen ons beste fool proof recept.
Pasta pesto ingrediënten (2 personen)
Voor 2 personen heb je het volgende nodig.
Voor de pesto:
- 20 gram Parmezaanse kaas
- 20 gram verse basilicum
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 eetlepel pijnboompitjes
- 1 teentje knoflook
- peper
- zout
Voor de pasta:
- pasta
- 1 bakje cherrytomaten
- 8-10 zongedroogde tomaten
- 2 handjes rucola
- optioneel: 2 el mascarpone
Hoe maak je pasta pesto?
Zelfs deze superlekkere en vullende pasta pesto kan binnen een kwartiertje op tafel staan!
Stap 1. Pesto maken
Begin met de pesto, dan staat die maar vast klaar. In dit blog leggen we je uitgebreid uit hoe je de allerlekkerste pesto maakt. In het kort: rooster de pijnboompitjes en blend daarna alle ingrediënten voor de pesto door elkaar.
Stap 2. Ingrediënten snijden
Halveer de cherrytomaten en bak ze in een pan of rooster ze in de oven met een beetje Italiaanse Kruidenmix. Je kunt ze ook halveren en rauw toevoegen. Ook heel lekker! Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukken.
Stap 3. Pasta koken
Kook de pasta in een ruime pan gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet dit af.
Stap 4. Saus maken
Hussel de pasta, pesto, cherrytomaten, zongedroogde tomaat en rucola goed door elkaar. Wil je een romigere pasta pesto? Voeg dan ook een beetje mascarpone toe. Dat meng je het beste eerst met de pesto en een klein scheutje kookvocht van de pasta.
Stap 5. Op smaak brengen
Breng de pasta op smaak met peper en zout, als dat nodig is. Eetsmakelijk!
Meer pasta’s
Nog meer pastarecepten? Nou, heb je even? Daar hebben we er zát van! Duik in onze kookboeken of klik hier verder door onze website:
- Big Mac Pastasalade
- Luie Zondag Pasta 3 (met feta)
- Pastasaus maken in 6 stappen (met tomaten)
- Pasta Pizza
- 9x recepten met mozzarella
Extra tip: volg ons op Instagram, Facebook en TikTok voor nog meer inspiratie!