Recepten met mozzarella, dat zou zomaar eens de titel van ons volgende boek kunnen zijn. Deze zachte kaas past namelijk goed bij zo’n beetje alles. Subtiel genoeg om zelfs kaashaters te overtuigen, sterk genoeg om de ster van veel gerechten te zijn. Het was lastig om een keuze te maken, maar dít zijn onze 9 favoriete recepten met mozzarella!
9x recepten met mozzarella
In de supermarkt koop je mozzarella in alle soorten en maten. En met verschillende prijskaartjes. Als we je een tip mogen geven: ga voor de iets duurdere variant. Die is vaak zachter, smeuïger en beter van smaak. Zeker bij koude recepten (bijvoorbeeld mozzarella met tomaat) is dat lekkerder. In een warm borrelbrood of op een pizza kom je vaak ook wel weg met een goedkoop bolletje.
1. Pulled Chicken Borrelbrood
Kip en mozzarella, mozzarella en kip… Waar moeten we beginnen? De twee ingrediënten passen bijzonder goed bij elkaar. Beide ingrediënten hebben iets zachts en toch ook iets stevigs. Ze zijn allebei mild van smaak en lijken elkaar zelfs een beetje te versterken. Dit recept voor een borrelbrood met pulled chicken, pittige saus en kaas is echt een aanrader.
Leestip: 9x makkelijke hapjes met kip
2. Mozzarella Gehaktballetjes
Maar ook met rundergehakt kom je een heel eind. Maak goed gekruide gehaktballetjes en vul die met een bolletje mozzarellakaas. Na het bakken, is dat een smeuïge kern. Serveer onze pesto-mayonaise er ook bij, die is fantastisch!
3. Pizza Hapjes
Geen pizza zonder een dikke laag mozzarella, toch? Zo zit het ook met deze Pizza Hapjes. Je maakt ze niet van pizzadeeg maar – lekker makkelijk – van tortilla’s. Vul ze verder ook met tomatensaus, onze favoriete Italiaanse Kruidenmix en pizzatoppings naar keuze.
4. Kaas-Knoflook Borrelbrood
Mozzarella past ook erg goed bij knoflook. De twee komen ultiem samen in dit Kaas-Knoflook Borrelbrood. Kerf een rond brood in met een scherp mes en vul ‘m met kaas en lekker veel knoflookboter. Je gaat er wel van stinken, maar ‘t is het waard.
5. Camembert Truffle Bread
Wil je het nog nét ff wat extravaganter aanpakken? Maak dan dit borrelbrood met camembert, truffeltapenade en knoflook. En ja, ook hier voeg je mozzarella aan toe voor extra smaak en smeuïgheid.
6. Kaasbolletjes
Als het kon, zouden we je dwingen om deze Kaasbolletjes eens te maken. De balletjes zijn niet normaal smeuïg in een krokant jasje van chips en bloem. De pittige dipsaus erbij maakt het af. Ook fijn: de bereiding is heel eenvoudig!
7. Pasta Pizza
Wil de één vanavond pizza eten maar gaat de ander liever voor een pastaatje? Ga voor een middenweg en maak deze Pasta Pizza. Ideaal voor restjes pasta. Je bakt de pasta met tomaat namelijk af in de oven, met een topping van mozzarella en plakjes salami. Eten doe je met mes en vork, niet met je handen 😉
8. Caribbean Quesadillas
Ook buiten Italië is mozzarella populair in de keuken. Althans, deze Caribbean Quesadillas hebben wij gewoon zelf bedacht in onze keuken in Gouda. Vul wraps met kip, onze Caribbean Kruidenmix, groenten en mozzarella en bak ze krokant in een pan. Dip de quesadillas in een kruidig en fris sausje.
9. Bagel Caprese
In dit rijtje met recepten met mozzarella mag de good old caprese natuurlijk niet ontbreken. De combinatie van mozzarella, tomaat en basilicum is klassiek, simpel en áltijd goed. Serveer het los, of op een bagel. Wil je caprese serveren tijdens de feestdagen? Dan is deze Kerstkrans Caprese een leuke variatie.
Meer recepten met mozzarella
Het zal je niet verbazen, maar we hebben nog véél meer recepten met mozzarella op onze website staan. We noemen maar even wat: dit BBQ Chicken Broodje, deze schaal met Big Mac Nachos en onze klassieke Pizzabroodjes. Nog meer inspiratie nodig? Volg ons op Instagram, Facebook of TikTok. Daar delen we nog veel meer recepten en handige kook- en baktips.
Inspiratie nodig voor meer té lekkere recepten? Bekijk onze kookboeken: