Welke aardappel voor puree? Want de ene aardappel is de andere niet. Met kruimelige knollen krijg je slappe patat, met stevige aardappelen wordt je puree nooit zijdezacht. Staat er een AGV’tje met puree op de planning maar heb je géén idee welke aardappelsoort je in huis moet halen? Hieronder het verlossende antwoord!
Welke aardappelen gebruik je voor puree?
Voor aardappelpuree gebruik je kruimige aardappelen. Die zijn zacht, vallen snel uit elkaar en bevatten veel zetmeel. Daardoor prak je ze makkelijk glad en luchtig.
Deze aardappelsoorten zijn kruimig: alpha, bildtstar, bintje, doré, eigenheimer, première, rode pipo en santé. Maar geen zorgen hoor: in de supermarkt vind je ze gewoon met het etiket ‘kruimig’.
Leestip: Deze kruiden móét je in huis hebben!
Aardappelpuree maken: het geheim van gladde puree
Met de kruimige aardappelen alleen ben je er nog niet. Gladde aardappelpuree maak je namelijk met melk en een klontje boter. Met kruiden breng je de puree vervolgens lekker op smaak.
Wil je weten hoe je thuis restaurantwaardige puree bereidt? In dit blog leggen we je uit hoe je in 6 stappen luchtige en zachte aardappelpuree maakt.
Volg je ons al op Instagram, Facebook of TikTok? Daar delen we dagelijks onze lekkerste recepten en beste keukentips.
Lekker bij aardappelpuree
Schaaltje op schoot en oplepelen voor de tv? Wat ons betreft prima. Maar wil je er toch iets meer bij serveren, dan zijn dit zeker aanraders:
- Zelfgemaakt Stoofvlees
- Malse karbonades (wij leggen je uit hoe je ze perfect bakt)
- Een lekker scheutje zelfgemaakte jus
- Bietjes (gekookt of geroosterd)
- Perfecte biefstuk (rare, medium of well done)
- Gekookte broccoli
Scroll je liever zelf door alle inspiratie? Snappen we. Klik hier voor meer recepten. Of blader door alle blogs met handige kook- en baktips.
Ben je gek op onze recepten? Haal onze kookboeken & kruidenmixen in huis: