Eiersalade maken. Echt een klassieker die nooit uit de mode raakt. Of je het nu gebruikt als broodbeleg, op een borrelplank of bij een barbecue. Het is altijd een hit. En het mooie is dat het supermakkelijk en snel te maken is. Wij delen ons favoriete recept voor eiersalade met je.
Tip: Meer receptinspiratie nodig? Bekijk onze kookboeken hier!
Eiersalade maken
Eiersalade maken is binnen een kwartiertje geregeld. Serveer de dip daarna direct óf bewaar het nog maximaal 2 dagen in de koelkast. Is vast niet nodig, grote kans dat dit schaaltje in één keer op gaat…
Tip: Wist je dat eiersalade ook heel goed past bij (gekookte) asperges? In dit blog zetten we nog 4 passende sausjes op een rij.
Eiersalade ingrediënten
Voor een schaaltje eiersalade voor 4 personen heb je nodig:
- 4 eieren
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- verse bieslook
- verse peterselie
- zout
- peper
- optioneel: een beetje paprikapoeder of onze Hot & Spicy Kruidenmix
Hoe maak je eiersalade? (recept)
Kook de eieren 8-10 minuten. Laat ze daarna schrikken onder koud water. Pel de eieren en prak ze met een vork fijn in een ruime schaal. Hou je van grovere eiersalade? Snijd de eieren dan in stukjes op een stevige snijplank met een groot scherp mes.
Voeg de mayonaise en mosterd toe en roer goed door. Snijd de bieslook en peterselie fijn en voeg dit naar smaak toe. Breng de eiersalade op smaak met peper en zout. Hou je van pit? Dan kun je ook een snuf paprikapoeder of Hot & Spicy Kruidenmix toevoegen.
Alles over ei
Een ei hoort erbij. Althans, in onze keuken absoluut. We bakken en koken er ontzettend veel mee. Bijvoorbeeld in deze recepten:
- Gevulde eieren
- Zelfgemaakte Advocaat
- Foe Yong Hai
- Turkse Eieren (heerlijk ontbijt- of lunchgerecht)
- Meringuetaart (leuk voor kerst!)
En op Instagram, Facebook en TikTok delen we nog meer recepten en slimme bak- en kookhacks. Volg ons daar zeker!
Ben je gek op onze recepten? Haal onze kookboeken en kruidenmixen in huis: