Skip to main content

9x recepten voor verjaardagstaart

Zoek je recepten voor een verjaardagstaart? Een taart waar de visite straks een heel jaar naar uitkijkt, tot je weer jarig bent? Met deze 9 taarten zit je sowieso goed. Ze zien er spectaculair en feestelijk uit en zijn ontzettend lekker. Nummer 8 is onze favoriet!

9x recepten voor verjaardagstaart

Kinderfeestjes, kleine kringverjaardagen, grote verjaardagsdiners: deze verjaardagstaarten passen er perfect bij.

1. Bokkepootjestaart

De traditionele bokkepootjes zijn niet alleen lekker uit de koektrommel van je oma, maar óók in dit recept voor een verjaardagstaart! En het wordt nog beter want voor deze zoete, romige taart gebruik je ook spritsen en chocolade. Met een scheutje koffielikeur voor de liefhebbers! Dat laatste hoeft trouwens niet.

2. Confetti Cake (perfect taartrecept voor je verjaardag!)

Deze taart schrééuwt ‘verjaardag’! Of je nu 8 of 68 wordt. De basis is heel simpel: je maakt namelijk een luchtige cake met bloem, boter en eieren. Maar met gekleurde sprinkles maak je het in één klap feestelijk.

3. Verse Aardbeien Kwarktaart

Vier je je verjaardag met vrienden of familie, dan doe je er goed aan om deze Verse Aardbeien Kwarktaart te serveren. Die valt namelijk altijd in de smaak! De taart is zoet maar ook fris en luchtig. De bodem van bastognekoeken geeft een lekkere crunch.

4. Slagroom IJstaart

Speciaal voor de mensen die in de zomer hun verjaardag vieren: deze Slagroom IJstaart! Maak de taart een dag van tevoren met slagroomijs, zelfgemaakte jam (dat is heel makkelijk!), biscuit en nougatine. Hemels! En lekker verkoelend.

5. Snickers MonChou Taart

Zoet, zoeter, zoetst. Dat is deze Snickers MonChou Taart. Maar ook met een zoute touch! Je maakt een bodem van chocolate chip cookies en gezouten pinda’s en de vulling van MonChou, chocolade en nog meer pinda’s. Bovenop maak je een topping van karamelsaus, Snickers en, jawel, pinda’s.

Leestip: Hoelang kun je taart bewaren?

6. Pornstar Martini Kwarktaart

De populaire cocktail maar dan in de vorm van een taart! Deze taart is bij uitstek geschikt voor een verjaardagsfeest met volwassenen want je voegt vanille vodka toe aan de mix. Verder bouw je de taart op met kwark, spritsen (voor de bodem), passievrucht en slagroom. Zo lekker!

7. Speculoos Taartje

Over zoet gesproken, suikerjunkies kunnen hun geluk niet op met dit Speculoos Taartje. Je gebruikt het kruidige smeersel voor de vulling en voor de topping. Maar ook de bodem ontkomt niet aan het bekende koekje: die maak je van speculoosjes (de koekjes, dus) en roomboter.

8. Stroopwafel Cheesecake

Nog zo’n ultiem recept voor een verjaardagstaart! Deze Stroopwafel Cheesecake wil je echt proeven. Naast stroopwafels voeg je ook witte chocolade, roomkaas en karamelsaus toe. Die combinatie van ingrediënten is fenomenaal. Machtig, dat ook. Snijd er dus niet te grote puntjes van.

Leestip: Welke roomkaas gebruik je voor cheesecake?

9. Marshmallow Brownies

Een verjaardagstaart mag het misschien officieel niet heten, maar wij weten zeker dat al je visite hier goed van zal genieten. En daar gaat het om. De brownie is op zich al lekker, maar wij maken ‘m nog beter met verkruimelde koekjes en marshmallows. Die zitten bovenop, maar ook ín de brownie. Kijk maar uit, straks wil je nooit meer anders.

Alles voor de leukste verjaardag

Krijg je veel visite over de vloer? Zorg dan natuurlijk dat je genoeg taart in huis hebt. Maak bijvoorbeeld twee recepten voor verjaardagstaarten van deze lijst. Dit zijn goede combinaties zodat iedereen wat te kiezen heeft:

  • Nummer 2 en 5: de een luchtig en licht, de ander intens en zoet
  • Nummer 6 en 9: een frisse kwarktaart en een stukje smeuïge brownie
  • Nummer 4 en 8: fris en koud, en romig en zoet.

Wil je meer inspiratie? Scroll door onze website en volg ons op Instagram, Facebook en TikTok.

Inspiratie nodig voor meer té lekkere recepten? Bekijk onze kookboeken: