Skip to main content

Ribeye bakken in 6 stappen (pan)

Ribeye bakken – dat is pas écht een mooi stukkie vlees. Je herkent het aan de mooie marmering van rood vlees en wit vet. Dat maakt het zo lekker mals! Aan ribeye hangt natuurlijk wel een prijskaartje, daarom wil je er geen rare fratsen mee uithalen. Wij vertellen je hoe je ribeye gegarandeerd superlekker mals en perfect gaar bakt.

Tip: volg ons op Instagram, Facebook en TikTok voor nog meer inspiratie!

ribeye bakken

Ribeye bakken (in een pan)

Een zacht en smaakvol stuk ribeye is ultieme luxe. Maar dat betekent niet dat je de bereiding ervan aan professionele chefs moet overlaten. Met dit stappenplan bak jij ‘m thuis ook hartstikke lekker.

Leestip: Hoe maak je jus?

Stap 1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen

Leg de ribeye 30 minuten voordat je het gaat bereiden alvast buiten de koelkast. Dan kan het mooi op kamertemperatuur komen. Zo voorkom je dat het vlees taai wordt tijdens het bakken

Stap 2. Bereid de ribeye voor

Dep het vlees rondom droog met keukenpapier. Smeer alle kanten in met peper en zout.

Stap 3. Verhit de pan

Zet een stevige koekenpan op middelhoog vuur en laat deze goed warm worden. Voeg een flinke klont boter toe, niet te zuinig! Gebruik het liefst BlueBand – dat is geen verkooppraatje, maar we weten uit ervaring dat dit de beste verhouding vet en vocht heeft om vlees in te bakken. Laat de boter smelten en sissen.

Tip: voor extra smaak kun je ook een takje rozemarijn en/of een teentje knoflook in plakjes meebakken.

Stap 4. Bak de ribeye

Leg de ribeye voorzichtig in de hete pan. Doe dat in een beweging van je af, zodat de spetters zo min mogelijk richting jou spatten. Bak het vlees 3-4 minuten. Draai het om met een (siliconen) tang en bak het vlees dan nog eens 2-3 minuten. Iets langer of korter kan ook, afhankelijk van hoe rare of well done je het vlees wil.

Stap 5. Laat het vlees rusten

Is de ribeye klaar? Haal ‘m uit de pan en pak het losjes in met aluminiumfolie. Laat dit nog een paar minuten nagaren.

Stap 6. Snijd het vlees

Nu is de ribeye klaar om opgediend te worden! Snijd het in gelijke plakken. Doe dat met een groot scherp mes en haaks op de vezels, zodat het vlees malser en minder draderig is. In dit blog vertellen we je meer over het op de juiste manier snijden van vlees! (Echt, het maakt een enorm verschil!)

Zo bak je vlees echt goed

Bekijk hier onze boeken, kruidenmixen en meer: