Een frikandel speciaal recept. Gaan we dit blog echt schrijven? Ja, we gaan dit blog echt schrijven. Want hoewel een frikandel speciaal voor sommige mensen volkomen bekend en simpel is, is het voor sommige mensen compleet nieuw. En ook díé mensen verdienen zo’n heerlijke gefrituurde worst met alles d’r op en d’r aan. Met dit recept maak je het gewoon thuis.

Frikandel speciaal recept
Nee, gezond is het niet (in een frikandel speciaal zitten al snel zo’n 300 calorieën) maar lékker. En daar gaat het om bij zo’n lekkere snack als deze.
Leestip: 9x hapjes voor Koningsdag
Frikandel speciaal: ingrediënten
Voor 1 frikandel speciaal heb je nodig:
- 1 frikandel (goh!)
- Mayonaise
- Curry
- 1 kleine witte ui
Hoe maak je frikandel speciaal? (recept)
Is de frituur goed heet en staan de sausjes klaar? Daar gaan we!
Stap 1. Frituren
Haal de frikandel uit de vriezer en frituur deze zoals aangegeven staat op de verpakking.
Tip: je kunt frikandellen ook heel goed zelf maken! In dit blog leggen we je uit hoe je dat doet, met behulp van onze superlekkere Frikandel Kruidenmix.
Stap 2. Insnijden
Laat de frikandel even afkoelen na de hete frituur en snijd ‘m daarna voorzichtig in de lengte in. Niet helemaal tot de snijplank, maar tot ongeveer 2/3e.
Stap 3. Sausjes
Knijp een lijn curry in de inkeping in de frikandel. Daarna maak je nog zo’n streep met mayonaise.
En eh, de curry-of-ketchup-discussie laten we even voor wat het is. Eet jij je frikandelletje het liefst met ketchup? Lekker doen! Maar een échte frikandel speciaal maak je met curry.
Stap 4. Uitjes
Vergeet de uitjes niet! Snijd een ui in hele kleine stukjes en verdeel die over de saus. Vorkje erin, klaar!
Leestip: Hoe snijd je een ui?
Meer frituursnacks
Ben jij meer van Team Kroket? Of Team Kaassoufflé? Of… Je proeft het al wel zo’n beetje: wij hebben voor ieder wat wils op onze website. Lees hier verder over je favoriete snacks:
Wil je nog meer lekkere inspiratie? Bekijk dan onze kookboeken eens.