Skip to main content

14x recepten voor in de airfryer

Airfryer recepten, daar hebben we er steeds meer van! Want als we nog maar één keukenapparaat mochten gebruiken, dan is dat zonder twijfel de airfryer. Binnen no time bak je je eten er lekker crispy, gaar en bruin in. Sneller dan de oven, gezonder dan de frituur. Heb jij ook zo’n mooi ding in je keuken staan en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Dit zijn 14 leuke recepten voor in de airfryer.

14x airfryer recepten

Deze 14 recepten zijn allemaal hartstikke geschikt voor in de airfryer, maar wist je dat je eigenlijk bijna alle oven- of frituursnacks óók in de airfryer klaar kunt maken? Soms met een paar kleine aanpassingen in het recept, maar soms ook gewoon één op één. Het enige wat je moet weten, is op welke temperatuur je het moet bakken. In dit blog leggen we je duidelijk uit hoe je de oventemperatuur of frituurtemperatuur omrekent naar de juiste temperatuur voor de airfryer. Handig!

1. Kipkluifjes

Je kunt ze afhalen bij de poelier maar ze zijn nog véél lekkerder als je ze thuis vers maakt! Marineer de kipkluifjes met olie en onze Kippetje Kruidenmix en bak ze daarna gaar in een hapjespan of in de airfryer. In de airfryer krijgt de kip een lekker crispy huidje – dat wil je! Zo’n 20 tot 25 minuten op 180 graden is voldoende!

2. Bugles Kipnuggets

Combineer kip met één van onze favoriete chipssoorten en je krijgt: Bugles Kipnuggets! Het idee is heel simpel: paneer kipstukjes met verkruimelde chips en bak dit lekker krokant. Bak de kip in 10 tot 15 minuten goudbruin in de airfryer op 180 graden. Check na 10 minuten even hoe de kipnuggets eruitzien: nog niet zo crispy en bruin? Bak ze dan nog een paar minuten extra.

3. Bierbrood

Wist je dat je ook brood kunt bakken in de airfryer? Dit broodrecept is hartstikke borrelproof, want je maakt ‘m met bier! Daar krijgt het een wat diepere smaak van. Dit brood bak je knapperig in 55 minuten op 165 graden.

4. TUC Pizzatjes

Dit borrelhapje is op zichzelf al zó makkelijk (en superlekker!) maar uit de aifryer heb je er zelfs nog minder werk aan. Leg ze – in iets kleinere porties – in het bakje van de airfryer en schuif ze daar voor 2 tot 4 minuten in. De temperatuur stel je in op 165 graden.

5. Brie uit de oven (of airfryer)

Zowel de toastjes als de brie kun je in de airfryer klaarmaken, nog sneller dan in de oven. Stel het apparaat in op 175 graden. De toastjes bak je 5 tot 8 minuten, de brie heeft zo’n 7 tot 10 minuten nodig om lekker zacht te worden.

6. Gezond Ontbijt

Zelfs je ontbijt maak je klaar in dit handige keukenapparaat. Leg een tortilla in het bakje van de airfryer, met de randen iets omhoog gevouwen. Vul ‘m met gegrilde kip, kruiden, ei en groenten en bak de tortilla 7 tot 9 minuten op 165 graden.

7. Knoflookbrood

Dit Knoflookbrood (met véél knoflook, zoals het hoort) is een knaller op iedere borrelplank. Rooster de knoflook in de airfryer, zo’n 15 tot 20 minuten op 165 graden. Maak ondertussen de rest klaar en bak de stokbroden met het knoflookmengsel vervolgens nog zo’n 6 tot 8 minuten.

8. Stokbroodje Unox met kaas

Nog een verrukkelijk stokbroodje om in je favoriete apparaat klaar te maken: Stokbroodje Unox. Met kaas, dus nóg lekkerder. Hotdogs, kaas, stokbrood, lekker sausje. Zo’n 7 tot 9 minuten op 160 graden, dat is alles.

9. Knoflookgarnalen

Dit is één van onze lievelingsrecepten uit de airfryer. Deze Knoflookgarnalen zijn lekker zilt van smaak en de olie is heerlijk om in te dippen met een stuk stokbrood. Lekker culinair, maar eenvoudig om te maken. Bak ze 11 minuten op 180 graden.

10. Gyros Twister Fries

Ohhh, deze dingen zijn zó lekker. Het zijn loaded fries (een bord friet vol toppings) in Griekse stijl. Denk: gyros, feta, tzatziki… Marineer de gyros van kip met olie en onze Gyros Kruidenmix en bak ze zo’n 20 minuten op 180 graden. Bak je friet naar keuze ook af in de airfryer, check de verpakking voor de juiste tijd en temperatuur.

11. Smashed Sweet Potatoes

Smashed Potatoes zijn een enorme trend op Instagram & TikTok (volg je ons daar trouwens al?)  en wij maakten onze eigen versie. Met zoete aardappel zijn ze nóg rijker van smaak. Ze hoeven maar 12 tot 15 minuten op 185 graden. Check wel even of ze daarna perfect knapperig zijn. Zo niet? Bak ze nog een paar minuten langer.

12. Pizza Dip Ring

Deze Pizza Dip Ring is het stralende middelpunt van je borreltafel, geloof ons maar. We maken ‘m zelf vaak in de oven, maar in de airfryer is ‘ie nog sneller klaar. Maak dan wel een iets kleinere versie, met minder wraps, zodat het in de schaal past. Bakken doe je in 10 tot 12 minuten op 165 graden.

13. Mini Cheeseburgers

Leuk zijn ze hè, deze Mini Cheeseburgers? De ideale traktatie! Hol de hamburgerbroodjes een beetje uit en vul ze met gehakt, tomaat, kaas en de overige ingrediënten. Bak de cheeseburgers af in 6 tot 8 minuten op 170 graden. Top af met een beetje saus.

14. Mais Spareribs

Lekker knapperig, vega, fris en een keer wat anders dan anders. Deze Mais Spareribs kruid en eet je op dezelfde manier als echte spareribs, maar maak je van repen maiskolf. Bak ze 10 minuten op 200 graden.

Meer leuke recepten voor in de airfryer?

Dat we fan zijn van de airfryer, dat is inmiddels wel duidelijk hè? Daarom maken we er ook zo veel recepten mee. Soms speciaal voor in dat handige apparaat, soms recepten die ook in de oven of frituur kunnen. Gelukkig kun je de baktijd en temperatuur voor in de airfryer makkelijk zelf omrekenen, in dit blog leggen we je uit hoe!

Volg je ons al op Instagram, Facebook & TikTok? Daar delen we nog meer recepten & handige kooktips! Ben je gek op onze recepten? Haal onze kookboeken in huis: