Skip to main content

5x recepten met Frikandel Kruidenmix

Geloof het of niet, maar met onze Frikandel Kruidenmix kun je véél meer dan alleen frikandellen lekker op smaak brengen. De mix komt in heel veel andere baksels en gerechten goed tot z’n recht. Binnen én buiten het vaste snackrepertoire. Inspiratie nodig? Hebben we voor je.

5x recepten met Frikandel Kruidenmix

Deze kruidenmix is lekker zout en je herkent er smaken in als ui, nootmuskaat en gember. Net als bij echte frikandellen van de snackbar. Dit maak je er allemaal mee…

1. Frikandel

Laten we meteen beginnen met de inkopper, dan hebben we ‘m maar gehad: met de Frikandel Kruidenmix maak je frikandellen. Daar heb je behalve vlees, paneermeel en deze kruiden, niks voor nodig. En het is ook makkelijker dan je denkt met ons recept erbij.

En wat je dan doet met die frikandellen? Snijd ‘m in en top de frikandel af met mayo, curry en uitjes voor een echte frikandel speciaal. Of maak er een Tosti Frikandel Speciaal mee. Of Frikandelbroodjes natuurlijk!

2. Gehaktballen

Wij noemen deze ballen Frikandel Bal Gehakt, maar het is niet zo dat je een soort bonken frikandel zit te eten hoor. We noemen het zo omdat we de kruidenmix aan het mengsel hebben toegevoegd. Waarom? Omdat het heel veel extra smaak geeft aan het gehakt. Lekker zout en kruidig, zonder het overheersend te maken. Op deze manier smaakt je balletje extra goed met een klodder mayo, mosterd of pindasaus.

3. Frikandellenburger

Wat als bal kan, kan ook als burger. Maar helemaal hetzelfde is dit recept niet, wij maakten deze Frikandellenburgers namelijk van kipgehakt. Dat geeft het een andere smaak en is net wat minder vet. Wij houden er wel van! Maak natuurlijk ook de heerlijke friszure saus met augurken erbij. Die is onmisbaar op dit broodje.

4. Vega Burgers

Vegetarisch koken is ook geen enkel probleem met de Frikandel Kruidenmix. Of je de burgers nu maakt met linzen, bonen of – zoals wij – met plantaardig gehakt: met een lepeltje van de kruidenmix maak je er meteen iets heel smaakvols en bijzonders van. Het heeft niet veel nodig!

5. Berenklauw

Ga jij in de snackbar het liefst voor een berenklauw? Zo’n joekel van een snack op een stokje, met ui en gehakt? Dan kan je je geluk niet op als je de Frikandel Kruidenmix in huis hebt. Met die mix maak je ons klassieke recept voor Berenklauw namelijk nóg lekkerder. Voeg simpelweg een theelepeltje toe aan het recept, leuk voor de afwisseling.

Nog meer kruidenmixen

In onze webshop verkopen we nog veel meer heerlijke kruidenmixen. Ze zijn allemaal vrij van gluten, soja, noten, pinda’s, melk en conserveermiddelen. En ze zijn nog lekkerder en goedkoper dan kruidenmixen uit de supermarkt ook. Extra tip: berg je kruiden op in onze mooie kruidenpotjes. Wel zo netjes en handig!

Inspiratie nodig voor meer té lekkere recepten? Bekijk onze kookboeken: