Skip to main content

11x hapjes voor de herfst (borrel)

Hapjes voor de herfst. Organiseer je een borrel of feestje tussen september en december? Dan wil je daar natuurlijk wel bijpassende hapjes bij serveren. Borrelhapjes voor druilerige herfstdagen en laatste zonnestralen. Voor na een wandeling in het bos of gewoon, zomaar. Met kaas, truffel, knoflook… Deze 11 hapjes passen uitstekend bij de herfst!

11x hapjes voor de herfst

Met deze 11 herfstige hapjes organiseer je een heerlijke borrel. Een tip voor wie niet kan kiezen: maak sowieso nummer 1, 7 en 9.

1. Fluffy Kruidenboter

Een stokbroodje met kruidenboter is natuurlijk van alle tijden. Daar hoeft het geen stormachtige dag voor te zijn. Maar onze variant is lekker toepasselijk, want hij is lekker luchtig (luchtig, storm, snap je hem? 😉 en vol smaak. Even zonder dollen: deze kruidenboter is zijdezacht en voelt daardoor heel luxe aan.

2. Salami Hapjes

Rozen verwelken zo richting het najaar, maar déze niet! Deze roosjes maak je namelijk van plakjes salami. Als je die op een bepaalde manier oprolt in het bladerdeeg (in onze video laten we zien hoe je dat doet) lijken het net bloemen. En de smaak? Op en top kruidig en Italiaans.

3. Sour Cream Onion Dip

De herfst is ook het moment van ui. Denk maar aan die heerlijke Franse uiensoep… Bij de borrel maak je deze romige dip met bosui, rode ui, knoflook en roomkaas. En door de zure room is ‘ie ook lekker fris. Serveer er toastjes of chips bij, zoals Bugles, om de dip mee op te lepelen.

4. Borrel Brie

Deze Borrel Brie is écht iets voor de vroege herfst. In ons recept gebruiken we namelijk verse vijgen en die zijn nou eenmaal niet eeuwig te verkrijgen. Tot oktober kun je ze zo’n beetje overal wel vinden. Ben je te laat? Kleed de brie dan aan met perzik of druiven. Dat past ook uitstekend bij appelstroop, walnoten, tijm en cranberries – de andere toppings van dit herfstige borrelhapje.

Komt dit hapje je bekend voor? Dat kan kloppen! We deelden ‘m namelijk ook al op onze socials. Volg je ons al op Instagram, Facebook en TikTok?

5. Truffel Risotto Bitterballen

Truffel is ook helemaal iets voor het najaar. De diepe aardse smaak is echt herfstig. Op onze website staan genoeg lekkere recepten met truffel, maar dít is echt een knaller hoor. Het zijn risotto bitterballen (ook wel ‘arancini’) met truffeltapenade. Na het frituren dip je ze natuurlijk in, hoe kan het ook anders, truffelmayo!

Leestip: 8x recepten met truffel

6. Gebakken Kruidenkaas

Je kunt kruidenkaas gewoon zo uitsmeren op een stokbroodje of… je wentelt ‘m door bloem, ei en panko. Daarna bak je de kaas in de oven, zodat het korstje krokant wordt en de binnenkant juist lekker zacht en warm. Maak het af met honing en tijm en dán mag je ‘m op je toastje smeren. Goddelijk!

7. Spaanse Gehaktballetjes

Met dit gerecht stel je de gure dagen nog héél even uit. Deze Spaanse Gehaktballetjes brengen je weer helemaal terug naar de Costa Brava en tóch is het een heel geschikt hapje voor de herfst. Het bevat lekker veel kruiden (met onze Spaanse Kruidenmix ben je in één keer klaar), zachte tomatensaus en warme balletjes met een bite.

Tip: wist je dat wij onze eigen kruidenmixen samenstellen en verkopen in onze webshop? Bekijk ze hier! Van Spaanse Kruidenmix tot de lekkerste Shoarma Kruidenmix en meer.

8. Zweedse Balletjes

Bevallen die balletjes wel? Bekijk dan ook zeker deze Zweedse gehaktballetjes eens. Ons recept lijkt heel erg op die van de IKEA, maar stiekem is deze zelfgemaakte versie nóg lekkerder. Het roomsausje erbij is lekker zacht en gekruid met mosterd en dille. Warm ze op, steek er een vlaggetje in en serveer ze bij de borrel.

9. Stokbrood Kip Knoflook

Dit is niet zomaar een stokbroodje, dit is gevúld stokbrood! Hol een stokbrood uit en vul ‘m met gepaneerde kip (lekker krokant en zout) en jonge kaas (die smelt goed). Smeer ‘m daarna in met zelfgemaakte knoflookboter en bak het brood af in de oven. Snijd het brood tot slot in stukken als borrelhapje. Je begrijpt: dit is fantastisch!

10. Camembert Wellington

Waarom wachten tot de kerst als je nú al zin hebt in warme, gesmolten camembert in een crunchy jasje van bladerdeeg? Juist, waarom zou je? Onze Camembert Wellington is extra lekker door de plakken rauwe ham, verse tijm en knoflook die je eraan toevoegt. Schenk er een lekker rood wijntje of herfstbiertje bij in en geniet!

11. Pizza Dip Rolls

Zomer, lente, herfst, winter. Pizza gaat er altijd goed in. Toch vinden wij deze Pizza Dip Rolls bij uitstek een herfsthapje, omdat ze champignons en truffelsalami bevatten. Bovendien serveer je de gekruide rolletjes warm maar met een fris dipsausje. Een beetje met één been in de zomer en met één been in de winter, zeg maar.

Herfstige drankjes voor erbij

De herfst is echt een culinair seizoen. Niet alleen voor warme maaltijden en lekkere hapjes, maar ook voor dranken. Wat dacht je hiervan?

Scoor onze kookboeken voor nog meer inspiratie! We hebben ook een speciaal kookboek voor kinderen (Sterk in de Keuken KIDS), met leuke recepten om samen met je kinderen, neefje, nichtje of buurkinderen te maken.

Aanbevolen producten:
Op de hoogte blijven van nieuwe recepten en foodhacks?

Volg ons gezellig op Instagram, Facebook & TikTok. Schrijf je ook in voor onze wekelijkse e-mail met de nieuwste recepten – helemaal gratis!