Skip to main content

11x BBQ recepten (vlees en vega barbecue)

BBQ recepten – zodra de temperatuur ook maar een béétje richting de 25 graden kruipt, gaan wij er al haastig naar op zoek. Want wat is er lekkerder dan genieten in het avondzonnetje met smokey gerechten van de barbecue? Weinig. Dus   Deze 11 BBQ recepten zijn favoriet bij ons thuis.

Volg je ons al op Instagram, Facebook en TikTok? Daar delen we nog meer inspiratie en tips met je.

11x BBQ recepten

Deze 11 barbecuerecepten zijn totaal verschillend: de een zoet en fris, de ander zout en hartig. De ene keer met fruit, de andere keer met vlees in de hoofdrol. Maar één ding hebben ze gemeen: je maakt ze klaar op de barbecue.

Leestip: Hoe steek je een barbecue aan?

1. BBQ Teriyaki Balletjes

Het klinkt misschien als een ingewikkeld recept, maar dat is het zeker niet! Mix gehakt met kruiden en draai daar balletjes van. Bak ze op de barbecue en serveer ze met een teriyakisausje. Die maak je van sojasaus, suiker, sesamolie en knoflook. Daardoor is ‘ie ultiem hartig en zoet van smaak!

2. BBQ Cheeseburgers

Dit is niet zomaar een cheeseburger, dit is een sappige, smeuïge MEGA burger waar je vanaf nu alleen nog maar over kan dromen. Het is namelijk een burger gevuld met kaas. Neem je een hap, dan stroomt de gesmolten kaas langzaam uit de dikke burger… Hoe fantastisch klinkt dat? Voor een extra special effect serveer je ze op zwarte bolletjes.

3. Meloen van de Barbecue

Een klassieker maar dan in een Sterk in de Keuken-jasje: Meloen van de Barbecue! Watermeloen grillen op de barbecue lijkt misschien gek, maar het is de laatste jaren een heel populair dessert. Wij toppen het graag af met mascarpone en kandijkoeken. Dan heb je nét iets specialers.

4. Nachos van de Barbecue

Wat in de oven kan, kan ook op de barbecue! En dan nog tig keer lekkerder ook! Door de chippies met toppings te roosteren op de BBQ, krijgt de schotel een lekker rooksmaakje. Maak het af met (zelfgemaakte) guacamole en roomkaas.

5. Kapsalon van de BBQ

Nog zo’n typisch ovenrecept dat het ook érg goed doet op een barbecue. Serveer dit voor je vrienden na een middag borrelen in de tuin. Daar scoor je gegarandeerd punten mee! Zeker als je er dan ook nog zelfgemaakte knoflooksaus bij serveert.

6. BBQ Ananas Captain Morgan

Wauw, dit is echt een knaller van een toetje! En ja, je maakt de ananas ook klaar op de barbecue. Je marineert het fruit met kokosmelk en Captain Morgan (rum). Met mascarpone en bitterkoekjes maak je het helemaal af.

7. Spareribs

Spareribs – die kunnen natuurlijk niet ontbreken! Als je spareribs op de barbecue klaarmaakt, krijgen ze een lekker smokey smaakje. Na een tijdje op de barbecue is het vlees zo zacht dat het bijna van het botje glijdt. En vergeet de smakelijke marinade niet. Echt een aanrader!

8. BBQ Big Mac

Wat de McDonalds kan, dat kunnen wij ook. Geef ons een barbecue en een beetje tijd en we blazen je omver. Met cheddar, augurkjes, ui en natuurlijk het iconische Big Mac-sausje. Dat is een geniaal geheim recept dat wij hebben gekraakt. Je hebt er onder andere mayo en piccalilly voor nodig…

9. Licor 43 BBQ Mais

Ook mais is een prachtig ingrediënt voor een vegetarische barbecue. Gewoon zo, met een beetje kruidenboter en zout, is het al heerlijk. Maar gezoet met suiker en vanille-achtige Licor 43 is het echt een fenomenaal bijgerecht.

10. Serrano BBQ Bombs

Oef, deze barbecuebommetjes mogen er ook wel wezen. Je hebt er flink wat ingrediënten voor nodig (zoals champignons, gehakt, serranoham en ui) maar dan heb je ook wat. Het zelfgemaakte barbecuesausje is precies zoet, zout en hartig genoeg. Dit ga je geweldig vinden.

11. Tournedos van de BBQ

Een chique stukje vlees om de lijst met BBQ recepten af te sluiten: tournedos. In een pan maak je dit mooie vlees al met gemak mals en smaakvol klaar. Laat staan op de barbecue! Serveer de tournedos met een dot zelfgemaakte kruidenboter.

Drankje erbij?

Sloof je je helemaal uit met extravagante gerechten, dan zet je daar natuurlijk geen karaffen met lauwwarme limonade bij. Maak je barbecuefeestje helemaal af met een lekker fris drankje. Wij tippen je 11 makkelijke cocktails voor in de zomer. En voor als de barbecue eenmaal is afgekoeld: 9x speciale koffie met alcohol.

Inspiratie nodig voor meer té lekkere recepten? Bekijk onze kookboeken: