Skip to main content

11x makkelijke cocktails (voor in de zomer)

Makkelijke cocktails: hoe hoger de temperaturen, hoe meer trek we krijgen in zo’n verfrissend drankje. Het liefst eentje die snel te maken is, een tikkie zoet van smaak is (maar niet té) en er ook nog een beetje feestelijk uitziet. Het oog wil ook wat. Wij zetten 11 makkelijke cocktails met alcohol op een rijtje.

11x makkelijke cocktails

De 11 makkelijke cocktails in dit rijtje zijn stuk voor stuk ultiem zomers en krachtig van smaak, maar heel simpel om te maken. Kind kan de was doe… eh ja, laat maar 😉 Deze cocktails bevatten allemaal alcohol.

1. Limoncello Spritz

Lekker bubbelig, zonnig en verfrissend: Limoncello Spritz. En simpel is het absoluut. Je hebt er alleen maar limoncello (citroenlikeur dus), prosecco en bruiswater voor nodig. Voeg citroen en munt toe voor een extra frisse touch.

2. Zure Matten Cocktail

Speciaal voor de zure mensen onder ons: een Zure Matten Cocktail waar je gezicht van vertrekt. Nee hoor, zo zuur is ‘ie niet. De smaak is zoet, friszuur en subtiel. Eigenlijk is dit drankje heel verfrissend, net limonade. Maar houd ‘t een beetje in de gaten, want er gaat wel gin en amaretto in.

3. Solero Cocktail (de makkelijkste cocktail in dit rijtje)

Zo’n Solero-ijsje, die ken je wel toch? Dit is precies dat, maar dan vloeibaar en als cocktail met rum. Je hebt perzik, wat fris, rum en Solero-ijsjes nodig. En een blender, niet te vergeten. Dit is misschien wel de makkelijkste snelle cocktail ooit.

4. Strawberry Mojito

De populairste cocktail met rum aller tijden maar dan nét een beetje anders, namelijk met aardbei. Lekker zoetig, maar nog steeds fris door de munt. Staat ook heel chique!

5. Raketje Cocktail

Chique, dat kun je deze cocktail niet bepaald noemen, maar lékker dat ‘ie is. Je hoeft maar vier ingrediënten in je winkelmandje te gooien: sinas, Bacardi Razz (we voelen ons weer helemaal zestien als we dit kopen), bessenjenever en raketjes. Echt een spektakel!

6. Pina Colada Sangria

Het toppunt van zomer in één glas (nou ja, een karaf eigenlijk): Pina Colada Sangria. Met droge witte wijn, ananassap en Malibu maak je deze heerlijke mix. Vergeet de blauwe bessen, ananas en kersen niet. Vers fruit hoort bij deze kleurige makkelijke cocktail!

7. Pornstar Martini

Dit funky drankje barst van de smaken, geuren en kleuren. Lekker weelderig. Je maakt ‘m met passievruchtsap, vanillevodka, eiwit, passievrucht en limoen. Het is precisiewerk dus check ons recept wel even goed voordat je aan het shaken gaat. Geen zorgen: het blijft echt een simpele cocktail om te maken.

8. Champagne Mojito

Mojito met bubbels, waar heb je dat nou ooit geproefd? Geloof ons maar: het is fantastisch. Heel puur en simpel met rum, 7UP, suiker, limoen en munt, maar door de champagne krijgt het een extra kick.

9. Limoncello Cava Sangria

Een mediterrane twist op de traditionele sangria met limoncello, cava en een mix van verschillende soorten fruit. Wij gingen voor ananas en aardbeien, maar dit is ook heerlijk met framboos of schijfjes sinaasappel.

10. Licor 43 Sangria

Waan je aan de Costa Brava met deze Licor 43 Sangria. Je maakt ‘m voor de verandering eens níet met rode wijn, maar met een frisse rosé. Verder voeg je aardbeien, munt, watermeloen en Licor 43 toe. Deze cocktail is extreem snel klaar, pluspunten!

11. Limoncello Gin Cocktail

Weg met die gin tonics, het is geen 2018 meer, en kom d’r maar in met deze Limoncello Gin Cocktail. Zonder dollen: hoe lekker we de klassieke G&T’s ook vinden, deze versie met limoncello en tijm is echt ongeëvenaard.

De makkelijke cocktails op een rij: Limoncello Spritz, Zure Matten Cocktail, Solero Cocktail, Strawberry Mojito, Raketje Cocktail, Pina Colada Sangria, Pornstar Martini, Champagne Mojito, Limoncello Cava Sangria, Licor 43 Sangria en Limoncello Gin Cocktail.

Borrelhapje d’r bij?

Maak je cocktailparty compleet met lekkere borrelhapjes. Een paar favorieten:

– Brood met zelfgemaakte Tzatziki (ga je wel een beetje van stinken, dus op eigen risico 😉 of een frisse Paprika Feta Dip
Garnalen Piri Piri
Sushi Hapjes
Brie uit de oven
MonChou Hapjes