Skip to main content

17x makkelijke hapjes voor veel mensen

U vraagt ‘makkelijke hapjes voor veel mensen’, wij draaien! Als we iets de laatste jaren veel hebben gedaan, is het wel hapjes maken voor onze vrienden, familie en alles bij elkaar. Daarom delen we in dit blog onze 17 favoriete makkelijke hapjes om te maken voor grote groepen mensen. Dat betekent: je kunt de hapjes goed voorbereiden en bent lekker snel klaar, maar maakt wél indruk.

17x makkelijke hapjes voor veel mensen

Je kunt je gasten een bak chips en plakjes grillworst voorschotelen… óf je duikt een (mid)dag de keuken in voor deze makkelijke hapjes!

1. Baklava Hapjes

Ga je voor zoet en een allemansvriend? Dan zit je met deze Baklava Hapjes helemaal goed. Baklava maken is best een klus, maar met deze kuipjes heb je een veel snellere versie. Ze zijn net zo lekker! En ook handig: je knoeit er een stuk minder mee. Toch handig, met zoveel mensen over de vloer.

2. MonChou Hapjes

Dit recept is er eentje van onze oma. Net als wij (en jij, misschien) maakte ze deze makkelijke hapjes voor veel mensen tegelijk klaar, bijvoorbeeld bij verjaardagen. Deze bladerdeegrolletjes zijn gevuld met allerlei lekkere ingrediënten, zoals roomkaas, ham en frisse paprika.

3. Mexicaanse Dip Ring

Zelfservice! Nou ja, niet helemaal natuurlijk. Als gastheer of -vrouw bereid je deze Mexicaanse Dip Ring van tevoren voor. Je vult tortillarolletjes met onder andere kaas en kip, en laat je gasten deze vervolgens zelf van de ring plukken en in de frisse saus erbij dippen.

4. Kaas-Knoflook Borrelbrood

Nog zo’n mooie snack voor veel mensen tegelijk: borrelbrood. Het enige wat je hoeft te doen is het insnijden van een groot bol brood en ‘m vullen met smakelijke ingrediënten. Even afbakken, klaar!

5. Zelfgemaakte Kaasloempia’s

Nee, niet schrikken! Deze Kaasloempia’s zijn écht niet lastig om te maken. Bekijk de video bij het recept maar. Wat je nodig hebt: een blok kaas en loempiavellen, en chilisaus en peterselie voor de dip. Het resultaat: zachte gesmolten kaas in een krokant jasje.

6. TUC Pizzatjes

Mini pizzaatjes, maar dan anders. Niet op een bodem van deeg, maar op een TUC’je! Dat maakt deze snack nog makkelijker om voor te bereiden en geeft het een lekkere hartige en crispy bite.

7. Bugles Kipnuggets

Voor dit hapje moet je misschien íets meer moeite doen, maar je kunt er veel tegelijk maken en het is al het werk dubbel en dwars waard. Verkruimel een zak Bugles en paneer stukjes kipfilet hiermee. Deze bak je vervolgens krokant in de oven. Niet normaal, zo lekker.

8. Pizza Dip Ring

Net als hapje nummer 3 van deze lijst, is de Pizza Dip Ring ideaal voor grote groepen mensen. Deze is zo mogelijk nóg lekkerder, want je vult ‘m met allerlei pizza-ingrediënten. Denk aan kaas, chorizo en tomaat.

9. Salami Hapjes

Deze Salami Hapjes zijn niet alleen lekker zout en hartig van smaak, ze zien er ook nog eens heel feestelijk uit! Door de hapjes op een bepaalde manier op te rollen, lijken het net kleine roosjes. En nee, dat is helemaal niet moeilijk.

10. Zweedse Balletjes

Smakelijk? Veel? Makkelijk te maken? Drie keer check! Deze Zweedse Balletjes doen het goed als hapje voor veel mensen tegelijk. Bovendien zal iedereen ze herkennen… Het zijn namelijk dé IKEA-balletjes, maar dan zelfgemaakt!

11. Chocolade Fudge Karamel Zeezout

Nog zo’n ontzettend simpel hapje met gróót effect: fudge. Deze versie maak je met de klassieke combinatie van zoete karamel en grof zeezout. We gaven onze fudge ook nog een lekkere krokante bodem van koekjes. Aanrader!

12. Stokbrood Kip Knoflook

Geen feest zonder stokbrood, vind je niet? Dit stokbroodje hol je uit en vul je met crispy chicken. Bak ‘m af, snijd het stokbrood in plakken en… geniet!

13. Big Mac Rolls

Meerdere hypes en snacks verwerken tot één perfect geheel? Daar houden wij wel van. Deze Big Mac Rolls zijn daar een voorbeeld van. Net zo lekker als een Big Mac, maar dan als een rolletje. Helemaal party-proof.

14. Worstenbroodjes met Dipsaus

Worstenbroodjes zijn altijd goed. Het is een heel makkelijk hapje om klaar te maken voor veel mensen, ideaal! Deze versie maak je met pizzadeeg en cocktailworstjes en – niet te vergeten – die bekende heerlijke (maar dan helemaal zelfgemaakte) HEMA-saus.

15. Mini Cheeseburgers

Hoe leuk zijn deze Mini Cheeseburgers? Hol wat mini afbakbroodjes uit en vul die met cheeseburger-ingrediënten: gehakt, kruiden en natuurlijk… kaas. Bak ze af en serveer ze direct en lekker warm.

16. Cheesy Breekbrood

Nóg een breekbrood in dit rijtje! Maar ja, ze zijn ook gewoon zó handig voor dit soort gelegenheden met veel mensen, zoals verjaardagen. Deze versie is lekker cheesy met roomkaas, crème fraîche en geraspte kaas. Het zachte deeg maak je ook zelf, maar dat is met een beetje voorbereiding echt zo gedaan!

17. Cinnastix (à la Dominos)

We sluiten af met een zoet recept, namelijk gebakken deegreepjes met kaneelsuiker. Deze zijn ideaal om te maken met restjes (pizza)deeg. Komt het je bekend voor? Dat klopt! Deze bestel je namelijk ook bij Dominos.

Nog véél meer makkelijke hapjes…

Ben je nog niet uitgeborreld? We hebben nog veel meer recepten voor de lekkerste borrelhapjes! Zoek je iets voor een speciale gelegenheid? Misschien helpen deze lijstjes je verder:

21x hapjes voor met Pasen
17x Mexicaanse hapjes en drankjes
11x Sinterklaasrecepten
17x borrelhapjes voor Kerstmis
14x verjaardagshapjes (lekker en feestelijk)